FeaturedKIBRIS

‘Maraş kademeli olarak sivile açılacak’

Kıbrıs Türk medyası yanında Dış Basın Birliği’nden de temsilcilerin katıldığı Kapalı Maraş ziyareti, asker ve Dışişleri Bakanlığı yönetiminde gerçekleşen Kapalı Maraş inceleme gezisi sırasında konuşan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay “Önümüzdeki dönemde buranın kademeli bir şekilde sivile açık olacağını samimiyetle söylüyorum.” dedi.

Özersay konuşmasının başında ziyaretin organize edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, yapılan ziyaretin kamuoyunun bölgeye ilişkin olarak ön yargılarının kalkması ve herkesin kendine göre gerçeği görmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Özersay “Bu döneme geldiğimizde, biz Kapalı Maraş gibi bir yerin askeri bölge olmasını makul ve mantıklı bulmuyoruz.” diyerek Maraş’ın kapalı tutulması kararının o dönem şartları içinde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Özersay “Önümüzdeki dönemde buranın kademeli bir şekilde sivile açık olacağını samimiyetle söylüyorum. Bugün için 21. yy.’da askeri bir gereklilik, savunmaya yönelik gereklilik kaldı mı bunu sorgulamak durumundayız.” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki dönem alınacak olan kararların buna yönelik olduğunu aktaran Özersay, envanter çalışmasının o eksende gittiği için sadece taşınmaz mallara yönelik yapıldığı algısı olduğunu oysa taşınır mallarla da envanter çalışması yapıldığını açıkladı.

Taşınır mal niteliğinde, kasalarda kıymetli mallar olduğunu, bir takım kasaların gerek bekçi gerek kameralarla korunduğunu belirten Bakan, taşınır durumda olmayan kasaların da güvenliğinin sağlandığını söyledi.

“İnsan hakları perspektifini kaybetmeden nasıl adım atabiliriz onları düşünüyoruz.” diyen Özersay, BM yetkililerinin sadece ilgi duydukları oranda sordukları sorulara yanıt aldıklarını kaydetti.

Özersay sözlerine “buraya ilişkin tasarruf tamamen KKTC hükümetinindir. Atacağımız adımlar kendi atacağımız adımlardır. Biriyle müzakere edip atacağımız adımlar değil” diyerek son verdi.

(Voice of the Island 2019)


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber