FeaturedKIBRIS

Maraş ile ilgili mektup BM Güvenlik Konseyi’ne gönderiliyor

Kıbrıs Cumhuriyeti, Türkiye ve KKTC tarafından kapalı bölge Maraş konusunda yürütülen çalışmaları BM Güvenlik Konseyi’ne şikayet edeceği mektubunu 24 saat içerisinde gönderecek.

Fileleftheros gazetesi; “Maraş Kapalı Oturumda” başlığı altında verdiği haberinde, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni; Türkiye ve KKTC’nin kapalı bölge Maraş konusunda yürüttükleri çalışmaları BM Güvenlik Konseyi’ne şikayet edeceği mektubunun 24 saat içerisinde gönderilmesinin beklendiğini yazdı.

Gazete, elde ettiği bilgilere dayandırarak verdiği haberinde, BM Güvenlik Konseyi’nin söz konusu mektubu kapalı oturumda ele almasının beklendiğini iddia ederek, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin hedefinin Maraş konusunda yeni bir Güvenlik Konseyi kararı çıkarılması değil, halihazırda mevcut olan kararların, Güvenlik Konseyi başkanlığı tarafından yapılacak bir açıklama veya bir “Press Line” aracılığıyla güçlendirilmesi olduğunu belirtti.

İlk seçeneğin, BM Güvenlik Konseyi başkanının bir açıklama yayımlaması, ikinci seçeneğin ise konseyin görüşünün basın aracılığıyla duyurulması şeklinde olduğunu vurgulayan gazete, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin mektubunun, BM Daimi Temsilcisi Andreas Mavroyannis tarafından sunulmasının beklendiğini aktardı.

(TAK)



Benzer Haberler

6 ve 7 yaşındaki iki kız çocuğuna cinsel tacizde buluna zanlı “Sarhoştum hatırlamıyorum”

Voice Kıbrıs Haber

Yeni asgari ücret 29 bin 640 TL

TAK

Naimoğulları “Yarın daha sert geleceğiz”

TAK

Bu güzergahı kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Minareliköy’de infiale neden olan olay!

Voice Kıbrıs Haber

Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı oyçokluğuyla geçti

TAK