FeaturedTürkiye

Malatya’da art arda depremler meydana geldi

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde saat 16.39 ve 16.40’ta peş peşe iki deprem meydana geldi. Ardından saat 18.18’te 4,2 büyüklüğünde üçüncü bir deprem daha oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 16.39’daki depremin büyüklüğünü 4,8 olarak açıkladı. Bu deprem 6,35 kilometre derinlikte gerçekleşti.

İkinci deprem ise bir dakika sonra meydana geldi. AFAD, bu depremin büyüklüğünü 4,5 olarak açıkladı. Bu deprem ise 7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Çevre şehirlerden de hissedilen deprem, paniğe neden oldu.

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI: ŞU AN OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Depremin ardından NTV canlı yayınına katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Birkaç gündür art arda sallanıyoruz. Haliyle birden ne olduğunu anlayamadık. İki deprem yaşadık. Bugünlerde üst üste olunca ister istemez tedirginlik devam ediyor. Şu an itibariyle çağrı merkezimize gelen olumsuz bir durum yok.” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI: TARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Yerlikaya, depremlerin ardından saha tarama çalışmalarının başladığını söyledi.

AFAD’tan da yapılan açıklamada, saha tarama çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, olumsuz bir durum bildirilmediği kaydedildi.

SON DAKİKA: Malatya'da art arda 3 deprem| Son depremler - 2

OKAN TÜYSÜZ: BÜYÜK DEPREM BEKLENTİSİNDEN ÇOK ORTA VE KÜÇÜK DEPREMLERİN PEŞ PEŞE SIRALANABİLİR

Depremin ardından Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, NTV canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu. Bölgede bir deprem fırtınası yaşanabileceğine dikkat çeken Tüysüz, “Bir süre daha bu depremlerin nasıl seyrettiğini izlememiz gerekir. Burada büyük bir deprem beklentisinden çok, orta ve küçük büyüklükteki depremlerin peş peşe sıralandığı bir deprem olacak gibi.” diye konuştu.

Tüysüz şunları söyledi:

“Deprem olan bölgenin güneyinde, saha çalışmaları esnasında bir fayın olduğu belirlendi. Bu fay üzerinde artçıların dizildiği belirlendi. Burada bir fay olduğu, artçı depremleri yarattığı belirlendi. Ama bu kadar kuzeye çıktığını bilmiyorduk. Belki bundan sonraki çalışmalarda o fay sisteminin kuzeye doğru devam ettiği ortaya konabilir.

Bu tür depremler kendi başlarına yıkıcı depremler değildir. Hasarlı bir bina, bu tür artçılarla yıkılabilir. O nedenle bu tür binalara dikkat etmek en doğru davranış olacaktır. Hasarlı binalarda, incelemelerin bir an önce tamamlanmasında yarar var. Görünen o ki, deprem etkinliği daha çok uzun bir süre varlığını devam ettirecek.”


Benzer Haberler

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzey atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK

Hekimler Sendikası’ndan 28 Nisan “Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” mesajı

Voice Kıbrıs Haber

“RFA Cardigan Bay” ve “Jennifer” Gazze’ye gitmek üzere Güney Kıbrıs’tan yola çıktı

TAK

Doç. Dr. Arif Akkeleş hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber