FeaturedKIBRIS

Malas: Yurttaşları değişim yolunda birlikte ilerlemeye çağırıyorum

Güney Kıbrıs, başkanlık seçimi için dün sandık başındaydı. Güney Kıbrıs Başkan adayı Stavros Malas seçimlerin birinci tur sonuçlarının açıklanmasının ardından Seçim Merkezi’nde toplanan yurttaşlara yaptığı konuşmada bu mücadelede tek vücut olarak yanında yer alan Sol harekete özellikle teşekkürlerini ifade etti.

“Kıbrıs sorununun çözümü, yurdumuzun yeniden birleşmesi ve kurtuluşu için her olanağı sorumluluk, ciddiyet ve uzlaşıyla değerlendireceğiz” diye konuşan Malas, Kıbrıslı Türklere mesajında Kıbrıslı Türklerin bu seçimi heyecanla izlediklerinin bir gerçek olduğunu belirterek, seçimlerin nihai sonucuna henüz ulaşılmadığını ancak ülkemizin yeniden birleşme hedefine özgüven ve kararlı adımlarla ilerleyebileceğinin kesinlikle belli olduğunu söyledi. Yeniden birleşme için sadece siyasi kararlılığın değil, toplumsal katılımın da gerekli olduğunu vurgulayan Malas, çok zor koşullar altında mücadelelerini sürdüren Kıbrıslı Türkleri tebrik etti. Kıbrıslı Türklerin geçtiğimiz günlerdeki duruşlarıyla çok net mesajlar verdiklerine işaret eden Malas, Kıbrıslı Türk toplumunda büyük bir maya olduğunu ve ülkenin, halkın ve ekonominin yeniden birleşmesi için bunun değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Stavros Malas, bu seçimlerde gösterdikleri olgunluktan dolayı ister kendisine oy veren, ister vermeyen bütün seçmenlere ve bu mücadelenin kazanılmasında katkıda bulunan bütün sosyal ve siyasal kesimlerden herkese yürekten teşekkürlerini ve rakip adaylara da tebriklerini sundu.

“Halk konuştu. Yeni büyük bir toplumsal çoğunluk artık gerçek, yaratıcı ve umut veren bir değişim isteğini dile getiriyor. Bu çoğunluğun gücü ve isteğiyle dünü ardımızda bırakıyoruz. Umut, özgüven ve kararlılıkla önümüzdeki geleceğe bakarak yeni bir sayfa açıyoruz” diye konuşan Malas, “Bütün insanların yaşamını etkileyecek biçimde ekonomimizi ölçülü adımlarla, güvenlik ve sonuç alıcılıkla iyileştireceğiz. Kadınların sosyal ve siyasal yaşama eşit katılımını sağlayacak ve genç nesillerin önünü açacak koşulları hep birlikte sosyal dayanışma ve üretken inisiyatiflerle, şeffaf ve adil yönetimle yaratacağız” dedi.

AKEL’in de desteklediği bağımsız aday Stavros Malas “inandıklarımı bütün yurttaşlara samimiyetle söyledim. Herkesle hatta kendileriyle hemfikir olmadıklarımla da bir karşılıklı saygı ilişkisi geliştirmeyi istedim. Çünkü toplum bizden siyasal kültür ve davranışı değiştirmemizi talep ediyor” dedikten sonra şu çağrıda bulundu:

“Yurttaşlara iki adayın tezlerini ölçülü ve serinkanlı bir şekilde kıyaslamaları çağrısında bulunuyorum. İki adayın imkânlarını, taahhütlerini ve özelliklerini değerlendirmeleri; yeniyi eskiden ayırt etmeleri; ellerini yüreklerine koyarak, çocuklarımızın hak ettiği yarınları düşünerek karar vermeleri çağrısında bulunuyorum. Farklı bir yolda, bu yaratıcı değişim yolunda birlikte ilerlemeye çağırıyorum.”

 


Benzer Haberler

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK

Baba-kız sprint rallisinde zirvede

Voice Kıbrıs Haber