FeaturedKIBRIS

Malas ,federasyona karşı çıkan her ses…

Güney Kıbrıs’ta yapılacak olan başkanlık seçiminde AKEL’den aday olan Stavros Malas, Başpiskopos Hrisostomos’un, federasyonla ilgili açıklamalarına net bir mesaj gönderdi, “Federasyona karşı olanlar yeniden birleşmenin mezar kazıcılarıdır” dedi.

Malas, “Başpiskopos’un iki devletli çözümü tercih ettiğini söylediği dünkü sözleri nedeniyle net bir mesaj göndermemiz yükümlülüğümüzdür” ifadelerini kullandı.

Malas yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Şimdiden kendisini suçlarından arındırılmış gösteren ve işgalin gerçekliklerini güçlendiren Türkiye’ye Kıbrıs Rum toplumundan gerekçe sunan seslerin duyulması akıl almazdır. İşgal altındaki bölgede bir kesimin de dile getirdiği böylesi görüşler taksim fikriyle flört edenler dışında hiçkimseye hizmet etmez. ” 

Ulusal Konsey’in oybirliğiyle aldığı kararlar temelinde ve üzerinde anlaşmaya varılmış olan iki bölgeli, iki toplumlu federasyon çerçevesinden uzaklaşmak, çifte dillilik, önkoşullar öne sürme mantığı ve Kıbrıslı Rumlar’ın bilinçlerini zehirleyen retoriğin kullanılması halkımızın, ülkemizin ve gelecek neslin aleyhinedir. Bunun için diğer Cumhurbaşkanı adaylarını Başpiskopos’un beyanları hakkında görüşlerini açık bir biçimde ortaya koymaya çağırıyorum.”

Malas, “Kıbrıs’ı kurtarmak ve yeniden birleştirmek için tek gerçekleştirilebilir çözümü teşkil eden federasyona karşı çıkan her ses neslimizi yeniden birleşmenin mezar kazıcısı haline getirme tehlikesini taşır.” dedi.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber