DÜNYAFeatured

Makedonya Meclisi karıştı ‘milletvekilleri rehin’ iddiası

Makedonya Meclisi önündeki protestolar sürerken, Meclis  binasına giren maskeli bir grubun bazı milletvekillerini rehin tuttuğu ileri  sürüldü.

Arnavut partisi Demokratik Bütünleşme Birliğinden (BDİ) Talat  Caferi’nin Meclis Başkanı seçilmesinin ardından meclis önünde İç Makedon Devrimci  Örgütü-Makedonya’nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) yanlılarının  başlattığı protesto devam ediyor.

Ülke medyasında yer alan haberlere göre, Meclise zorla giren maskeli  bir grup protestocu, bazı milletvekillerini rehin aldı. Çıkan olaylar sırasında,  Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği

(SDSM) Genel Başkanı Zoran Zaev’in de  aralarında bulunduğu bazı isimler yaralandı.

Öte yandan, aralarında Anadolu Ajansı kameramanının da bulunduğu bazı  basın mensupları da Meclis binasında rehin kaldı. Ellerinde tabancalar olan  grubun herkese hangi medya için çalıştıklarını sordukları ve bazı kişileri  darbettikleri öğrenildi.

MASKELİ GURUP BASIN MENSUPLARINI DARP ETTİ

Protestoların başlamasının ardından Meclise giren maskeli bir grup,  bazı milletvekillerini rehin alıp darbederken, aralarında Anadolu Ajansı (AA)  kameramanının da bulunduğu bazı basın mensupları Meclis binasında rehin kaldı.

Telefon aracılığıyla içeride yaşananları aktaran AA kameramanı, grubun iki basın mensubunu darbettiğini bildirdi. Maskeli grubun basın mensuplarına  “Hangi medya grubu için çalıştığını” sorduğunu aktaran kameraman, darbedilen iki  basın mensubunun kanlar içinde kaldığını aktardı.

MECLİSTEKİ BİR ODADA KAPALI KALDILAR

Meclis içindeki bir odada olduklarını ve ışıkları kapadıklarını  belirten kameraman, durumunun şimdilik iyi olduğunu, etraftan ağlama sesleri  duyduğunu ifade etti.

Maskeli grup tarafından önce bir odaya, ardından başka bir odaya  götürüldüklerini anlatan kameraman, yanında başka basın mensuplarının da  bulunduğunu kaydetti.

Öte yandan yaşananların ardından Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov’un  ilerleyen saatlerde basın toplantısı düzenleyeceği açıklandı.

NATO VE AB’DEN SERT AÇIKLAMA

NATO ve Avrupa Birliği (AB), Makedonya Meclisi  Başkanlığı seçimi sonrası bazı vekillerin rehin alındığı olaylara tepki gösterdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, sosyal medya hesabından yaptığı  açıklamada, “Üsküp Meclisindeki saldırılar karşısında şok oldum. Tüm partiler,  demokratik süreçlere saygı göstermeli, şiddeti değil diyaloğu kullanmalı.” dedi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica  Mogherini ile AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn’ın  ortak açıklamasında da, “Üsküp Meclisi üyelerine yönelik saldırıları en güçlü  şekilde kınıyoruz. Mecliste şiddet eylemleri hiçbir şekilde kabul edilemez,  itidal çağrısı yapıyoruz.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Arnavut partisi Demokratik Bütünleşme Birliğinden (BDİ)   Talat Caferi’nin Meclis Başkanı seçilmesinin olumlu olarak kaydedildiği  belirtildi.

Kaynak: Milliyet


Benzer Haberler

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA

Sefa Karahasan’ın ifadesinde dikkat çeken detaylar

Voice Kıbrıs Haber

Barçın “Dağ fare doğurdu”

TAK