FeaturedKIBRIS

Mağusa’da iki toplumlu etkinlik düzenlendi

Gazimağusa Belediyesi ile Güney Kıbrıs’tan Mağusa Belediyesi, 21 Eylül Uluslararası Dünya Barış Günü’nde “Birlikteyiz” etkinliği düzenledi.

Mağusa Suriçi Deniz Kapısı’nda (Othello Kalesi Yanı) düzenlenen etkinliğe Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, AKEL Genel Sekreteri Stephanos Stephanou, bazı CTP ve AKEL milletvekilleri, BM Özel Temsilcisi ve Birleşmiş Milletler Kıbrıs Barış Gücü (UNFICYP) Başkanı Colin Stewart, ABD’nin Kıbrıs Büyükelçisi Julia Fisher, İtalya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Ferrari Bravo, İngiliz Yüksek Komiseri Irfan Siddq, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Niyazi Kızılyürek ve diğer bazı yetkililer katıldı.

Etkinlikte, Kıbrıs ve dünya barışı için iki dilde şarkılar söylendi, Kıbrıs’ta birliktelik ve barışa dair umutlar paylaşıldı.

Lets Sing Together konserinin yer aldığı etkinlik, barışa dair hikayeler ve piyano eşliğinde şiir dinletisi ile devam etti.

Etkinlikte Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay ile Güney Mağusa Belediye Başkanı Dr. Simos Ioannou konuşma yaptı.

Etkinlikte konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay , Kıbrıs’ın iki büyük devletin işbirliği ve dostluğunun köprüsü olması gerektiğini söyledi.

“Çocuklarımıza öfke ve kin değil, umut ve barış bırakalım” diyen Uluçay, geçmişte yaşanan acıların bir daha asla tekrarlanmaması temennisinde bulundu.

Güney Mağusa Belediye Başkanı Dr. Simos Ioannou ise barış olmadan, kalkınmanın, kültürün, eğitimin, sporun olamayacağını vurguladı.

Kıbrıslı Rumlar, Kıbrıslı Türkler, Maronitler, Ermeniler, Latinler hep birlikte tek bir vatanda, barış ve dostluk içinde yaşayabileceklerine işaret eden Ioannou, “Savaştan ve anlaşmazlıktan nefret edenler, öncelikle kendimiz için değil, çocuklarımız, torunlarımız ve gelecek nesiller için barış bayrağını yukarıda tutalım” dedi.

  



Benzer Haberler

YDP yeni Genel Sekreteri’ni belirledi

Voice Kıbrıs Haber

Emekliler Derneği’nde ücretsiz vücut analizi yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

Özkunt Sosyal Sigortaları göreve çağırdı

Voice Kıbrıs Haber

Zaroğlu “Bayan Holguin evine dönmelidir”

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Zanlıdan kan örneği alındı

Voice Kıbrıs Haber