FeaturedKültür Sanat

Mağusa’da ailelere eğitim

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü tarafından ülke genelinde gerçekleştirilecek olan Aile Eğitim Programı uygulama ve yaygınlaştırma projesi hayata geçiriliyor.

Proje, 25 Mayıs Perşembe günü saat 10.00’da, Gazimağusa Gelişim Akademisi Maraş Konferans Salonu’nda başlayacak.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, aile üyesi bireylerin çağın gerektirdiği temel aile yaşam becerilerine yönelik bilgi, beceri ve tutumları kapsamlı olarak edinebilmeleri için hazırlanan Aile Eğitim Programı “Eğitim ailede başlar” ilkesinden hareketle hazırlandı. Bu sayede bilgi çağının gereklerine uygun olarak ailelerin yaşam kaliteleri artırmak amaçlanıyor.

Beş hafta sürecek olan Program çerçevesinde; Aile İçi Sağlıklı İletişim, Evlilik ve Aile Hayatı, Çocuk Yetiştirme, Çocukluk ve Ergenlik Dönemi Sorunları, Madde Kullanımı ve Sağlığa Etkileri, Aile Hukuku, Üreme Sağlığı ve İlkyardım, Aile ve İnternet, Aile Bütçesi ve Kaynak Yönetimi konularında sosyal hizmet uzmanları tarafından bilgilendirme yapılacak.

Bakanlık açıklamasında Aile Eğitim Programlarının Mağusa’dan sonra Eylül ayının ilk haftası Alayköy bölgesinde, Ekim ayında Güzelyurt/Lefkebölgesinde , Kasım ayında Girne ve Akdoğan bölgelerinde, Aralık ayında ise İskele bölgesinde devam etmesi ve 2017 yılının sonuna kadar tüm bölgelere ulaşılmasının hedeflendiği kaydedildi.

 

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

Erhürman “Göreceğimiz zarar, verdiğimiz zarara kıyasla daha fazla olacak”

Voice Kıbrıs Haber

Limasol’da olaylı paskalya gecesi… Maskeli gruplar yoldan geçen araçlara ve polislere molotofla saldırdı

TAK

Denetimlerde 1 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

En çok yağış 17 kilogram olarak kaydedildi!

TAK

Levent Şonya hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar, Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü

TAK