FeaturedKIBRIS

“Mağdur olan vatandaşlar Lapta Gençlik Kampı’na götürüldü, süratli şekilde hasar tespiti yapılacak”

Başbakan Ünal Üstel, şiddetli yağışlardan ve su baskınlarından etkilenen Geçitköy ve Karşıyaka Balıkçı Barınağı’na giderek, incelemelerde bulundu.

“Can kaybı olmadığı için Allah’a şükür ediyoruz. Ülke genelinde selden zarar gören her insanımızın acısı, bizim de acımızdır” diyen Başbakan Üstel, teknik ekiplerin süratli şekilde hasar tespiti yapacağını vurguladı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Geçitköy’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Başbakan Üstel, Meteoroloji Dairesi ve polis teşkilatının yaptığı uyarıların dikkate alınması gerektiğine vurgu yaparak, “Hem kaymakamlıklarımız hem de belediyelerimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maalesef bazı yerlerde yaşanan sel felaketi büyük hasara neden oldu” dedi.

Özellikle belli başlı köylerde hasarın büyük olduğuna işaret eden Başbakan Üstel, şunları kaydetti:

“Allah’a şükürler olsun ki can kaybımız yok. Bu tek tesellimiz. İki gündür hem bölgelerimizde hem de kaymakamlarımızla durum değerlendirmelerimizi yaptık. Halkımız için neler yapılabileceğini belediye başkanlarımızla ve ilgili birimlerimizle ele aldık. Süratli şekilde mağdur olan insanlarımızın mağduriyetini gidermek için ‘önce insanımız’ dedik.”

-“Mağdur olan vatandaşlar Lapta Gençlik Kampı’na götürüldü”

Evleri su içinde kalan ve büyük hasar gören aileleri, Lapta bölgesinde bulunan Gençlik Kampı’na sevk ettiklerini ifade eden Üstel, şunları dile getirdi:

“Vatandaşlarımızı orada bir müddet misafir edeceğiz. Her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak, evlerinin bakımını yaptıktan sonra yeniden evlerine dönmelerini sağlayacağız. Geçitköy’ün ilerisinde İngiliz ailelerin yaşadığı bir bölge var. Orada da yarından sonra kaymakamlığın kuracağı ekip ve belediye ile iş birliği içerisinde hasar tespitleri yapılacak. Bunları da hükümetimiz ayrıca ele alacak.”

-“Altyapı çalışmaları yapılacak”

Başbakan Üstel, aşırı yağış nedeniyle bazı yolların da zarar gördüğüne ve Karayolları Dairesi ekiplerinin harekete geçtiğine dikkat çekerek, “Yollarımızda da sel felaketinden dolayı büyük aşınmalar oldu. Geçici bir süre insanımız rahat seyahat edebilsin diye gerekli çalışmalar yapılacak. Ardından köklü çözümlerle yollarımızdaki altyapıları gözden geçirerek, iyileştirmelerini yapacağız” ifadelerini kullandı.

Başbakan Üstel, “Can kaybı olmadığı için Allah’a şükür ediyoruz. Ülke genelinde selden zarar gören her insanımızın acısı bizim de acımızdır” diye konuştu.

Bakanların yağışlardan hasar gören bölgelere giderek, tespit çalışmaları yaptıklarını da kaydeden Üstel, şöyle devam etti:

“İnsanımıza her türlü yardımı yapmaya hazırız. İnsanımızın evlerini su bastığı, evlerinde yemek pişiremedikleri için onların yemek ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Hayvancımıza yem ve bala desteği veriyoruz. Desteklerimiz yarın ve diğer gün de devam edecek. İnsanlarımızın sıkıntıları sona erene kadar, hükümetimiz insanımızın üzerinden elini çekmeyecektir.”

-“Teknik ekipler süratli şekilde hasar tespiti yapacak”

Yarından sonra teknik ekiplerin süratli şekilde hasar tespiti yapacağını da vurgulayan Üstel, “Bir kez daha halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bir daha bu felaketlerinin yaşanamaması için hükümet olarak gerekli altyapı çalışmalarını süratli şekilde yapacağız” dedi.


Benzer Haberler

Baf’ta polislerin otellere “komando baskınları” yapmasına tepki

TAK

Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler Fed’in faiz kararına çevrildi

AA

Akşener’den İYİ Parti kurultayında “veda” konuşması

BBC Türkçe

Uzmanından “endokrin bozucu kimyasallar” uyarısı

AA

İnşaat alanında ölü olarak bulunmuştu, polisten yeni açıklama!

Voice Kıbrıs Haber

Güçlüsoy “Yeni bir üniversiteden, yeni bir rapor istemesi kararı olumlu”

TAK