FeaturedKIBRIS

“Maaş kesintilerini ödeyin…”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, maaşlardan yapılan kesintilerin öğretmenlere iade edilmesini talep etti.

Yazılı açıklamasında, hükümetin hizmet içi kurslara katılmadıkları iddiasıyla öğretmenlerin maaşlarından kesinti yapılmasının hukuka aykırı olduğunu ifade eden Maviş, “Kesintilerin geri ödememesi bir hükümet sorunudur. Bu sorunun hükümet tarafından çözülmeyip, yine mahkemeye havale edilmesi kabul edilemez” dedi.

Görevli, doğum, refakatçi, emzirme veya yurtdışı izninde olan öğretmenlere kesinti yapıldığını savunan Maviş, “Depreme dayanıksız olduğu için sınıfını taşıyan öğretmenden de kurslara katılan öğretmenden de kesinti yapılması tam bir rezalet” ifadesine yer verdi.

Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı yetkililerinin de bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirttiğini iddia eden Maviş, Eğitim Bakanlığının bu konudaki ısrarını anlamakta zorlandıklarını söyledi. Maviş, “KTÖS olarak, Başbakan Ünal Üstel ve hükümeti bu haksız uygulamaları derhal durdurmaya ve yapılan kesintileri öğretmenlere ivedilikle geri ödemeye çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber