FeaturedKIBRIS

Lute ve Anastasiadis yeniden görüşecek

BM Genel Sekreterinin Kıbrıs’la ilgili Özel Görevlisi Jane Holl Lute, salı sabahı Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades ile yeniden görüşecek.

Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromou tarafından yapılan açıklamaya göre görev tanımının belirlenmesi için süreç ilerleme aşamasında bulunuyor.

Görüşme sabah saat 8.00’de Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sarayında yer alacak. Bu nedenle cumhurbaşkanının programında gerekli değişiklikler yapıldı.

Aynı anda Kıbrıs’ın kuzeyinden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugünkü görüşmeden sonra, yarın sabah saat 10.30’da Lute ile yeni bir görüşme yapacak.

KHA’ya konuşan Prodromou, “sürecin başladığını ve görev tanımı koşullarının ortaklaşa oluşturulması amacıyla istişarelerin gerçekleştirildiğini” açıkladı.

Lute ile görüşmenin yarın devam edeceğini belirterek “süreç şimdi başlıyor” dedi. Bu aşamada belgelerin söz konusu olmadığını bunun sadece bir sonuca varılması durumunda gündeme geleceğini kaydetti.

KHA’ya ulaşan bilgilere göre, Anastasiadis ile Pazar günkü görüşmede Lute’nin Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ile geçen perşembe günü gerçekleştirdiği görüşme hakkında bir şey söylemedi.

Lute Kıbrıs’tan Salı günü öğleden sonra ayrılacak ve önümüzdeki 24 saat içinde görev tanımının tamamlanmasını olanak dışı olarak görüyor.

Lute ile yarınki görüşmesi çerçevesinde Anastasiades’in programının bir bölümünde bazı değişiklikler yapıldı.

Kaynak:KHA


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber