FeaturedKIBRIS

Lübnan yasadışı göçmen kaçakçılığına karşı gözetleme çabalarını artırma taahhüdünde bulundu

Lübnan yönetimi, göçmen sorunuyla mücadele etme aciliyetini kabul ederek, yasadışı göçmen kaçakçılığı şebekelerini tespit etmek için gözetleme çabalarını artırma taahhüdünde bulundu.
Kıbrıslı Rum Sözcü Konstantinos Letymbiotis Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’in komşu ülkedeki temaslarının sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama paylaştı.
Letymbiotis, bugünkü görüşmelerde üzerinde anlaşılan konuların uygulanmasına odaklanılması ve Kıbrıs, Lübnan ve Avrupa Komisyonu arasında koordinasyon olmasının yanı sıra Lübnan ve AB arasında eylemlerin üstlenilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını belirtti.
Letymbiotis, Hristodulidis’in göçün etkili yönetimi için Kıbrıs Cumhuriyeti ve Lübnan arasındaki işbirliğini Lübnan Başbakanı Najib Mikati ile ele aldığını belirtti.
Hristodulidis, Lübnan Başbakanı ile biraraya geldi, ardından Meclis Başkanı Nabih Berri ile görüştü.
Sözcü, Lübnan Başbakanı ile gerçekleştirilen görüşmede göçmen sorununun ortak bir sorun olduğu ve müdahalenin de koordineli eylemlerle ortak olması gerektiği gerçeği üzerinde durulduğuna dikkat çekti.
Avrupa Komisyonu’nun somut katkısıyla iki ülke arasında iş birliğine varılmasını içeren çok iyi bir istişarenin yapıldığını ifade eden Sözcü, Hristodulidis’in bu konudaki devam eden AB müzakerelerine değindiğini ve AB’nin niyetlerinin uygulanmasının, Kıbrıs’a yönelik artan göç akınlarına karşı her iki tarafın da atacağı adımlara bağlı olduğuna dikkat çektiğini aktardı.


Benzer Haberler

Maviş: “Sorunun değil çözümün parçası olma siyasetini sürdüreceğiz”

Voice Kıbrıs Haber

Büyükkonuk Eko Gün bu pazar

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK