FeaturedKIBRIS

“Lübnan ile aramızda kolay çözülemeyecek herhangi bir anlaşmazlık yok”

Kıbrıs Rum Büyükelçi Tasos Conis başkanlığındaki bir heyet, Güney Kıbrıs ile Lübnan arasında deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusunu görüşmek üzere Lübnan’ı ziyaret etti.

Haravgi’nin “Kıbrıs ve Lübnan Arasında Deniz Bölgelerinin Sınırlandırılması Görüşmeleri” başlığıyla aktardığı Reuters kaynaklı habere göre, Conis, görevden ayrılmaya hazırlanan Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile dün yaptığı görüşmenin ardından “Güney Kıbrıs ile Lübnan arasında deniz bölgeleriyle ilgili kolay çözülmeyecek bir sorun olmadığını” söyledi.

Avn ise bir sonraki aşamanın Kuzey’de, ülkesi ile Suriye arasında MEB sınırlandırılması yapılması ve “Batı sınırı olan” Güney Kıbrıs’la müzakerelere yeniden başlanması olacağını söylerken, Lübnan Meclis Başkan Vekili Elias Bou Saab “Suriye ile MEB sınırlandırması önceliklidir. Lübnan, Suriye ile iletişim kurmadan Kıbrıs ile sınırlandırmaya gitmeyecek” ifadesini kullandı.

Haberde, Güney Kıbrıs ile Lübnan’ın 2007’de bir sınırlandırma anlaşması yapmış olmasına rağmen Lübnan meclisinin bu anlaşmayı onamadığı, bu nedenle anlaşmanın hiçbir zaman yürürlüğe girmediği; Güney Kıbrıs’ın İsrail ile 2010’da MEB sınırlandırma anlaşması yaptığı; Lübnan ile İsrail’in de geçen Perşembe günü ABD’nin arabuluculuğunda benzer bir anlaşmaya vardığı hatırlatıldı.


Benzer Haberler

Barçın “Dağ fare doğurdu”

TAK

Hamas ateşkes teklifini kabul etti!

NTV

Türkiye’de katliam gibi kaza!

NTV

“Kıb-Tek’in özerkleştirilmesi konusunda çalışmalar yapmak üzere ortak komite kurulacak”

TAK

Şahali “Ucuzlama hane halkında hayat bulmadı”

TAK

Arıklı “Yıllardır süregelen sorunları bir çırpıda çözmem mümkün değil”

TAK