FeaturedKIBRIS

LTB’den iş yerlerine ceza yağmuru!


Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB), belediye sınırları içerisinde faaliyetlerini sürdüren işletmelere yönelik denetimleri sürüyor.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, LTB Halk Sağlığı Şubesi ekipleri, 25 – 29  Eylül tarihleri arasında toplam 82  işyerini denetledi.

Gerçekleştirilen denetimler sonucu  6 iş yerine iş yeri izni olmadığı, 1 işyerine sağlık karnesiz personel çalıştırdığı, 14 iş yerine ise iş yeri izni olmadığı ve sağlık karnesiz personel çalıştırıldığı için ihbarname verilirken; Sabri Erkek Berberi, Elif Yaman Berber Salonu, Narcisse isimli işyerlerine izinsiz ve sağlık karnesiz çalışıldığı; Hürsen Gıda Deposuna ise çevre kirliliği yaratması ve sağlık karnesiz çalışıldığı için Belediyeler Yasası gereği para cezası kesildi.

Hasta hayvan kesimi nedeniyle Veteriner Dairesi tarafından tüm faaliyetleri 6 ay süreli askıya alınan Songül Seyhan isimli kasap ise bu süreyi kapsayacak şekilde Halk Sağlığı Şubesi tarafından  kapatıldı.

Denetlenen işyerleri niteliklerine göre şöyle sıralandı: 

“3 Kasap, 1 Deri İşleme Tesisi, 3 Süt Ürünleri İmalathanesi, 1 Piliç Satış Yeri, 2 Kahvehane, 15 Restoran, 5 Kafeterya, 1 Bar, 3 Gıda İmalathanesi, 3 Su Dolum Tesisi, 1 Unlu Mamül Satışı, 12 Market, 2 Gıda Deposu, 1 Bet Ofis, 17 Kuaför ve Berber Salonu, 6 Öğrenci Yurdu, 1 Park Büfesi, 4 Eğitim Merkezi, 1 Petrol İstasyonu.”



Benzer Haberler

Downer “Yeni ve yaratıcı fikirler görüşülmeli”

TAK

Kıbrıslı Rum zanlı aleyhine getirilen davaları kabul etmedi

Voice Kıbrıs Haber

Euro 35 TL’nin, Sterlin 41 TL’nin altına geriledi

Voice Kıbrıs Haber

25 yaşındaki öğrenci uyuşturucudan tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

YDÜ müzik öğretmenliği yetenek sınavı Haziran’da yapılıyor

Voice Kıbrıs Haber

Oğuz “Oluşan kaotik durumun devamı, söz konusu olamaz”

BRT