FeaturedKIBRIS

LTB’den Cumhurbaşkanlığı’na “yasal prosedür” bildirisi

Lefkoşa Türk Belediyesi, KKTC Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi Yerleşkesi’ne ilişkin kamuoyuna yansıyan konularla ilgili belediyenin yasal sorumlulukları hakkında KKTC Cumhurbaşkanlığı’na iletmiş olduğu yazı ile ilgili açıklamada bulundu.

LTB’den yapılan açıklamada bahsi geçen alanda yapım çalışmalarına başlamadan önce yasal olarak uyulması gereken prosedürlerin ayrıntılı şekilde KKTC Cumhurbaşkanlığı’na iletildiği belirtildi. 

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan LTB Başkanı Mehmet Harmancı sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi

“Herkese selamlar, Külliye konusunda bireysel fikirlerim kamuoyunun elbette malumudur. LTB olarak beklentimiz ise, tüm kişi, kurum ve kuruluşların uymakla sorumlu olduğu yasal mükellefiyetleridir.
Bu konuda beklentilerimizi ve uyulması gereken yasa ve kuralları bir yazı ile Cumhurbaşkanlığı’nın bilgisine getirdik. Beklentimiz bunların bir tamam yerine getirilmesidir.
Aynı zamanda konuyu Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Başkanı ile de görüştüm. LTB olarak bu konuda odalarla da birlikte hareket edeceğimizi ve konu hakkında yasaların bize verdiği yetkilerimizi kullanacağımızı ve gerekmesi halinde de hukuk yoluna da başvuracağımız noktasında fikir birliğine vardık.
Ülkemizde daha önce güzel örnekleri olan kamu inşaatları vardır ve ilgili yasalar çerçevesinde hareket edildiğinde bölgelere de katkı sağladıkları aşikardır.
Bugün yer alacak eylemde çok değer verdiğimiz belediye personelimizin zamansız aramızdan ayrılışı dolayısı ile cenazesi olacağından katılamayacağım.”


Benzer Haberler

İTT Zirvesi başladı

TAK

Narkotik köpeği geçit vermedi!

Voice Kıbrıs Haber

İMO İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı’nın sonucunu açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

12. Mormenekṣe Enginar Festivali başladı

TAK

Metehan yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar önümüzdeki hafta BoE’nin faiz kararına odaklandı

Voice Kıbrıs Haber