FeaturedKIBRIS

LTB Engelsiz Sanat Gecesi, 7. kez gerçekleştirildi

Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Engelsiz Sanat Gecesi bu yıl da yoğun bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi.

Başkan Harmancı: Ne yaparsak yapalım eğer bireyler kendi kafalarındaki engelleri kaldırmazsa, engel biz oluyoruz

KTÖS Salonu’nda gerçekleşen etkinlikteki konuşmasında LTB Başkanı Mehmet Harmancı, farkındalık konusuna vurgu yaparak başladı. Bireylerde öz farklındalığın artmasının önemine işaret eden Başkan Harmancı, “Ne yaparsak yapalım eğer bireyler kendi kafalarındaki engelleri kaldırmazsa engel biz oluyoruz” dedi.

LTB’nin bozuk bir engelli aracı ile bu yola çıktığını, şu anda ise tüm okullara engelsiz ulaşım sağlayacak bir noktaya gelindiğini belirten Başkan Harmancı, Yeni Dünya Engelsiz Aktivite Merkezi ile özel gereksinimli bireylere farklı hizmetler verildiğini söyleyerek, bu alandaki hizmet yelpazesini arttırmayı amaçladıklarına vurgu yaptı.

Başkan Harmancı sözlerini tüm kamu kuruluşları ve özel şirketleri engelsiz aktiviteye teşvik etmek için çalıştıklarını söyleyerek tamamladı.

Katkı koyanlara teşekkür belgeleri takdim edildi

Daha sonra etkinliğe katılım gösteren merkezlere ve gecenin düzenlenmesine katkı koyan kişi ve kurumlara teşekkür belgeleri LTB Başkanı Mehmet Harmancı tarafından takdim edilerek, büyük merakla beklenen gösterilere geçildi.

Gösteriler beğeni ile takip edildi, performanslar ayakta alkışlandı
Etkinliğin ilk bölümünde Rauf Raif Denktaş Görme Engelliler Okulu’nun şiir dinletisi, LTB Ritmorkestra’dan orkestra dinletisi, Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi’nin koro dinletisi, Mavi Sanat öğrencisi Enes Yeşil’den solo performans ve ÖZEV’den dans gösterisi yer aldı.

Daha sonra Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi Koro Dinletisi, Algım Özel Eğitim Merkezi Dans Gösterisi ve Girne Özel Eğitim Merkezi Beden Perküsyonu ve Sahne Şov ile gece devam etti.

Son bölümde Özgür Adımlar Özel Eğitim Merkezi’nin Dans Gösterisi, LTB Çocuk Merkezi & MüzikA Sanat Okulu’nun Piano Dinletisi ve Berto Eğitim Merkezi’nin solo performansları yer aldı.


Benzer Haberler

CTP Girne İlçesi, Alsancak, İncesu, Malatya ve Ilgaz’daydı

Voice Kıbrıs Haber

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali ertelendi

TAK

Girne’deki trafik kazasında 4 genç yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

“Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu”, Girne Boğaz Piknik Alanı’nda başladı

TAK

İsrailliler yeniden sokaklara indi

AA

Bir günde 5 yangın!

Voice Kıbrıs Haber