DÜNYAFeaturedKIBRIS

Londra’dan Kıbrıs’a iki polisin bisiklet yolculuğu başladı

Tanyel’in Gülüşü’ adlı çocuk kanseri yardım derneğini temsil eden iki Metropolitan Polis memuru, 23 Eylül 2023’te Avrupa genelinde 20-30 günlük zorlu bir bisiklet yolculuğuna çıktı. Polis memurları, bu yolculukla Kuzey Kıbrıs’taki kanserli çocuklara yardım etmeyi amaçlıyor.
Polis memurları Ceyhun Uzun ve Ryan Mckinlay, Londra Merkezi’nde bulunan Güvenli Ulaşım biriminde görev yapıyor. Londra’dan Kıbrıs’a kadar olan 2500 millik bisiklet yolculuğunu yaparak, Avrupa genelinde farkındalık yaratmaya çalışacaklar.
Uzun, 2016’da 20 yaşında nadir bir kemik kanseri olan Ewing sarkomu nedeniyle tek çocukları Tanyel’i kaybettikten sonra, eşiyle birlikte bu derneği kurdu. Tanyel, 2013-2016 yılları arasında Royal Marsden Hastanesi’nde tedavi edilmişti.
Eylül ayının, Çocuk Kanseri Farkındalık Ayı olması dolayısıyla bisiklet yolculuğu, çocuk kanseri konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
Dernek, Tanyel’in adını taşıyor ve her yıl yaz tatillerini geçirdiği Kıbrıs’ta, 24 yaşına kadar olan çocuklara yardım ediyor.
3 Guinness Dünya Rekoru’na sahip olan Uzun, 30 yıllık polislik görevi ve yardım çalışmalarından dolayı, Britanya İmparatorluğu Madalyası aldı.
Mckinlay ise iki kez ulusal şampiyon bir atlettir. Her iki polis memuru da dernek için mümkün olduğunca fazla bağış toplamak amacıyla ücretli izin alarak bir ay boyunca işlerinden ayrıldılar.


Ceyhun Uzun’un eşi Gülay Uzun, bağışlanan paranın çocukluk çağı kanseriyle başa çıkan ailelere yardımcı olacağını belirtti.
Uzun, “Topladığımız para, onları aileleriyle birlikte yemeğe götürmek, giyim/yiyecek kuponları vermek, hediyeler almak, maddi zorluklar içinde olan ailelere para aktarmak, ölümcül hastaları tatil için göndermek ve futbol takımı forması gibi istedikleri her şeyi satın almak gibi özel dilekleri yerine getirmemize yardımcı olacak.” dedi.
Uzun , “23 Eylül 2023 Cumartesi günü çılgın kocam Ceyhun Uzun ve daha da çılgın meslektaşı Ryan Mckinlay, Londra’dan Kıbrıs’a bisikletle gitmek için en büyük meydan okumalarını kabul edecekler. Yolculuk, Londra Merkezi New Scotland Yard’dan başlayacak ve kızımın son istirahatgahı olan Eltham Mezarlığı’ndan geçerek 4023 km (2500 mil) uzunluğundaki  yolculuğunu yapacaklar.”

Bağış yapmak için https://www.justgiving.com/fundraising/ceyhun-uzun11london2cyprus?fbclid=IwAR3-I4x7SNDAzXn1R3Cw3abHx6Z4gWpvAZTaX8xXadmJ9i_fr4XuU2gPGzE adresini ziyaret edebilirsiniz.
(Kaynak Londra Gazete)


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

Tayland Dışişleri Bakanı Parnpree istifa etti

AA

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK