FeaturedKIBRIS

Londra’da iki toplumlu festival düzenlendi

Londra’da düzenlenen İki Toplumlu Kıbrıs Festivali 2023 (BCF23), büyük ilgi gördü.
Bu yıl ilki düzenlenen festival, Kıbrıslılar Toplum Merkezi binasında gerçekleştirildi. Festival, 9 Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk sivil toplum örgütü ve Kıbrıs’tan iki toplumlu kuruluşlar tarafından hazırlanıp, koordine edildi.

Festivale katılanlar, Kıbrıs’a ait geleneksel lezzetleri tatma şansını yakaladı. Ayrıca stantlarda pek çok ürünün satışı yapıldı.
Festival boyunca, bir tiyatro skeci, “Bizim Kıbrıs” adlı kısa film gösterimi, Kıbrıs geleneksel kostümlerinin video gösterimi, fotoğraf sergisi, Kıbrıs Ritmi (Ritmh of Cyprus) ekibinden çocuklar için müzik atölyesi ve yerel şairlerin şiir, geleneksel atışma (catista) ve geleneksel Kıbrıs dansları sunuldu.

Festival, Frederiki Tombazou ve Niyal Öztürk’ün de yer aldığı iki toplumlu müzik grubu “Let’s Sing Together Grubu”un iki toplumlu Kıbrıs müziğiyle sona erdi.

KONUŞMALAR YAPILDI

Festivalin resmi açılışı, BCF23 komitesi koordinatörü Photios Kouzoupis’in tarafından yapıldı.

Kouzoupis’in konuşmasının ardından Haringey Belediye Başkanı Lester Buxton’un kısa bir konuşma yaptı. AKEL merkez komite üyesi İlias Dimitriou, İki Toplumlu Kıbrıslılar Festivali’nin gerçekleşmesine katkı koyanların çabalarına destek verdi. CTP Londra Örgütü’nden Direnç Özbarış partisinin selamını ve dayanışmasını dile getirdi. Birleşik Krallık Kıbrıs Ulusal Federasyonu Başkanı Christos Karaolis ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin İngiltere’deki Yüksek Komiser Yardımcısı Spyros Miltiadis de kısa mesajlarını sundular.

     


Benzer Haberler

Karma evlilik mağdurlarının vatandaşlık hakkı konusunda panel yapıldı

TAK

KÖDER, KTÖS ve KTÖK arasında imzalar atıldı

TAK

CTP’den “İklim Değişikliği Etkisinde Su Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”

TAK

Telefonundaki yazışmaları sildi, sim kartı imha etti!

Voice Kıbrıs Haber

Borsa günü rekor seviyeden tamamladı

AA

Hala Sultan Futsal Takımı Türkiye finallerinde

TAK