FeaturedKIBRIS

Londra cehennemi: Kıbrıs’taki binalar yangın tehlikesine hazır mı?

Londra’da yaşanan yangın trajedisi, Güney Kıbrıs’taki milletvekillerinin adadaki yüksek binalar için daha iyi güvenlik standartları önermek üzere meclisteki tartışmaları hızlandırmalarını sağladı. Kuzeyde ise özellikle Girne’de yer alan çok katlı binalar için ne gibi önlemler alındığı merak konusu

Yaşanan trajediden sonra Rum İçişleri Komitesi Başkanı Eleni Mavrou, İngiltere’deki ölümcül yangının “mümkün olduğunca çabuk yangın güvenliği önlemlerinin yükseltilmesi için ne kadar önemli olduğunu” gösterdiğini söyledi.

Akel Milletvekili, iki hafta içinde bir Plenum oylaması için önerilen mevzuatın henüz inşa edilmemiş olan apartman bloklarına ilişkin hükümleri de içerdiğinden milletvekillerinin eski yapılardan endişe duyduklarını söyledi.

Yangın söndürme asansörü ve yangın söndürme için kullanılmak üzere kalıcı su depolama birimleri kurulumu, özellikle Yangın Hizmetlerinin dışarıdan ulaşması çok yüksek katlardaki binalarda yer almasını içeriyor.

Önerilen değişikliklere ilişkin Rum İçişleri Komitesinin tartışmasına katılan İtfaiye Temsilcileri Polys Hadjivasiliou, doğru yönde atılmış bir adım olduğunu söyledi.

Parlamento, yangın alarmları ve otomatik yağmurlama sistemlerinin kurulumunu içeren değişiklikleri formüle ederken ortaya çıktıklarında yangın söndürmeye yardımcı olmak için yangın güvenliği uzmanlarının görüşlerini de dikkate aldığını belirtti.

Bu tedbirler, 30 metreyi aşan binaları hedef alacak. Hadjivasiliou ve yangın güvenliği danışmanı Spyros Spyrou, milletvekillerine, bazı mülk geliştiricileri tarafından ortaya atılan kaygılara rağmen bu hükümlerin uygulanması çok pahalı olmayacağını söyledi.

 

Çeviri: Voice of the Island

Kaynak: Incyprus



Benzer Haberler

Silahla yakalanan şahıslar 6 gün daha tutuklu kalacak

Voice Kıbrıs Haber

Kundaklama olayı ile ilgili iki kaportacının tutukluluk süresi uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Tayvan’dan getirdikleri 13 kilo uyuşturucuyla yakalananlara 3 ay hapis cezası verildi

Voice Kıbrıs Haber

Cinsel taciz iddasıyla tutuklanan şahıs teminatla serbet bırakıldı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyenlerin tutukluluk süreleri uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber