FeaturedKIBRIS

Lions ve Queer Cyprus, sosyal farkındalık temalı sanal söyleşide buluştu

Kıbrıs’ın kuzeyindeki bağımsız ve bireysel Lions grubu, ülkemizde türünün tek örneği olan Kuir Kıbrıs Derneği ile sanal söyleşi için bir araya geldi.
Ülkemizin ilk ve tek cyber-Lions Kulübü olan Young Professionals Cyprus Virtual’un ev sahipliğinde, Girne Vatan, Lefkoşa Başkent, Mağusa Mesarya, Nicosia New Generation ve Lefkoşa Kuzey Kıbrıs Lions Kulüplerinin iş birliğinde organize edilen sanal söyleşi, Queer Cyprus Derneği’den Yasemin Taneri ve Derviş Taşkıranlar’ı misafir etti. Kuzey Kıbrıs’ta LGBTQ+ Hakları üzerine sunumların gerçekleştiği sanal söyleşiye, Mağusa Kale, Mağusa Desdemona, Mağusa Ravelin, Girne Ada ve Lefkoşa Merkez Lions Kulüplerinden de kulüp başkanları ve üyeler katılarak sanal söyleşiye destek verdi.
Türkiye’deki Lions Yönetim Çevrelerinden misafirleri de ağırlayan sanal söyleşi iki saat sürdü. Toplantının moderatörlüğünü Cyprus Virtual Lions Kulübü Kurucu Başkanı Fikret Şendil üstlendi.
Lions Küresel Barış Aktiviteleri kapsamında, sosyal farkındalık yaratmak için Kuir Kıbrıs Derneği ile bir araya gelen Lions Dernekleri, Kuzey Kıbrıs’ta LGBTQ+ Hakları, yasal mevzuat, görünürlük, kabul görme ve Kuir Kıbrıs Derneği’nin başarıyla yürüttüğü projeler hakkında bilgiler edindi.
Uluslararası Lions Başkan Yardımcısı Dr. Patti Hill, GAT – Küresel Eylem Takımı ve New Voices Avrupa Koordinatörü PID Elizabeth Hederer, Global Lions Forum’u yöneticisi ve GAT Amerika Koordinatörü Richard Stevenson, ve ABD Delaware Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni DG Daniel Elkins’ın video tebrik mesajlarıyla desteklediği sanal söyleşiye ülkemizden Halkın Partisi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu’ndan Özgül Ezgin katılarak destek verdi.

Benzer Haberler

Ertelenen yarış yapılıyor

Voice Kıbrıs Haber

Alanlı: DP ile ilişkim kalbimde ve beynimde 1 yıl önce bitti

77 yaşındaki Ali Artık kayıp

Voice Kıbrıs Haber

‘Tedbirlerin gevşetilmesi kararı oldukça riskli’

Voice Kıbrıs Haber

“Yeni hükümetin güvenoyu alması oldukça önemli”

Voice Kıbrıs Haber

Sennaroğlu “DGD gülünç rakamlara geldi”

Voice Kıbrıs Haber