FeaturedKIBRIS

‘Linç kampanyasını kınarız’

UniteCyprusNow yazılı açıklama yaparak “Kıbrıslı Türklerin seçilmiş lideri Sayın Mustafa Akıncı’ya karşı Türk ve Kıbrıslı Türk milliyetçi çevreler tarafından yürütülmekte olan linç kampanyasını şiddetle kınarız.” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bu çerçevede, Türk yetkililere de Kıbrıs’ın Kıbrıslı Türk ve Rumların ortak vatanı olduğunu ve ülkelerinin geleceğine ilişkin kararları da sadece onların vermesi gerektiğini de hatırlatırız.

Sayın Akıncı geçtiğimiz günlerde Guardian’a verdiği demeçte, barış içinde bir geleceğe inanan aklı başında her Kıbrıslı’nın duygu ve düşüncelerini ifade ederek, 1930ların sonunda Hatay’ın Türkiye’ye ilhakında olduğu gibi, ülkemizin kuzeyinin Türkiye’ye ilhakının korkunç olacağını ifade etmiştir.  Maalesef bu sözlerinin ardından “tarihe saygsızlık” yaptığı gerekçesiyle kendisine karşı yeni bir linç kampanyası başlatılmıştır. Bu olay da Türkiye’deki yapının içte veya dışta farklı görüş ve ifadelere toleransının olmadığının açık bir göstergesi olmuştur.

Kendisine karşı yapılan saldırılar haksızdır. Gerçekten de ilhakın tüm Kıbrıslılar için bir felaket olması bir yana, resmi makamlar tarafından yapılan böylesi saldırılar Kıbrıslı Türklerin kendi görüşlerini temsil eden bir lider de seçebilmeyi içeren demokratik haklarına doğrudan bir müdahaledir.

Bu gelişmelere paralel olarak ortak yurdumuzda federal bir gelecek fikrine bağlılığını ifade eden barış yanlısı Kıbrıslı Türklere karşı da internet üzerinden bir nefret kampanyası yürütülmekte olduğunu gözlemliyoruz. Bu saldırıların cehalet, miliyetçi popülizm, ama ayni zamanda hem ülkeler hem de bölgedeki halklar arasında mütemadiyen çatışma yaratan Kıbrıs sorunundan kaynaklandığına inanıyoruz.

Sayın Akıncı’yı devre dışı bırakma çabalarının artan bir göstergesi olarak kuzeyde seçim kampanyası tüm hızıyla sürerken Türk yetkililer Kıbrıs Türk koalisyon partileriyle işbirliğiyle içinde kapalı Maraş’ın geleceğine karar vermek için bir konferans düzenleyeceklerini duyurmuşlardır.

Diğer Mağusa sivil toplum örgütleriyle dayanışma içinde olan UniteCyprusNow defalarca Maraş’ın yasal sahiplerine ait olduğunu ve bu alanın bir çatışma değil işbirliği alanı olması gerektiğini dile getirmiştir. Maraş’a ilişikin herhangi bir açılım ilgili Güvenlik Konseyi kararlarına uygun olmalıdır. Üstelik böylesi önemli bir konuda Kıbrıslı Türklerin seçilmiş liderini devre dışı bırakmaya yönelik bu çabalar BM altında görüşmelerin yeniden başlaması çabalarına da zarar vermektedir.

UniteCyprusNow Kıbrıslı Türklerin seçilmiş liderine dayanışmasını ifade eder ve Kıbrıs için tek gerçekçi çözüm olan federasyon yolundaki kararlı tutumunu taktirle karşılar. UniteCyprusNow ayni zamanda milliyetçi çevreler tarafından yapılan saldırılar karşısında tüm barışsever Kıbrıslı Türklerle de dayanışması belirtir ve bu zor süreçte tüm Kıbrıslı Rumlara da Kıbrıslı Türk yurttaşlarının yanında durmaları çağrısında bulunur.

Kıbrıs tüm Kıbrıslılara aittir ve ülkemizin geleceğine karar verme hak ve sorumluluğu da bizimdir. Bu gelecek de AB içinde, komşularıyla barış ve uyum içinde tüm Kıbrıslıları kucaklayan birleşmiş bir ülkenin ta kendisidir.”


Benzer Haberler

Erhürman “Göreceğimiz zarar, verdiğimiz zarara kıyasla daha fazla olacak”

Voice Kıbrıs Haber

Limasol’da olaylı paskalya gecesi… Maskeli gruplar yoldan geçen araçlara ve polislere molotofla saldırdı

TAK

Denetimlerde 1 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

En çok yağış 17 kilogram olarak kaydedildi!

TAK

Levent Şonya hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar, Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü

TAK