FeaturedKIBRISKültür Sanat

Limasol’da Şarap Festivali başlıyor

Her yıl düzenlenen ve bu yıl 9 Eylül’de açılacak olan 57. Şarap Festivali on günlük kutlamalarla devam edecek.

Çarşamba akşamı Limasol’da bir basın toplantısı düzenleyen Limasol Belediye Başkanı Nikos Nikolaides, bu yılki festivalin bazı yeni eklemelerle açılacağını, bunlar arasında çocuklara oyun ve sihirbazlık şovları izleyebilecekleri, el işleri çanak çömlek yapabilecekleri çeşitli aktivitelerin olacağı özel bir alanın bulunacağını söyledi.

Bir başka yeniliğin de yeni şarap bardağı olduğunu, bu bardağın şarap tadımı deneyimini daha iyi yapabilmek için hazırlandığını ifade eden Nikolaides, eğlence alanının genişletilmesi ve daha büyük gösteriler yapılabilmesi için Vrakas heykelinin daha geriye alındığını belirtti.

Belediye Bahçeleri tiyatrosunun, konserler dâhil bir dizi etkinlik düzenlediğini, tenis kortunda Tarım, Kırsal Gelişim ve Çevre Bakanlığı’nın bir pavyon açacağını, ziyaretçilerin burada gastronomik lezzetler ve şarapla hazırlanan kokteylleri tadabileceklerini kaydetti.

Festivalde şarabı sadece koklayarak tanımlayacak yarışmalar ve uygun şarap sunumları düzenlenecek.

Fotoğraf ve karikatür sergileri de bu yıl festivale dahil edildi.

Festivalde bu yıl Kıbrıs yiyeceklerinin yanı sıra ziyaretçiler, şaraplarının yanında çeşitli peynirler de tadabilecekler, 7-18 Eylül Komandarya Festivali’ne hazırlık olarak Komandarya üreticilerinin kendi stantları olacak.

Sadece bir koltuk rezervasyon koşuluyla ziyaretçiler bütün şehirlerden ücretsiz otobüs hizmetleriyle Limasol’a gidebilecekler.

Limasol Belediye Başkanı’nın açıklamasına göre cuma akşamki tören küçük bir folklorik müzik ve tiyatro gösterisiyle başlayacak, ardından Kıbrıs Cumhuriyeti Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yiorgos Lakkotrypis açılışı yapacak.

Kaynak: Kıbrıs Haber Ajansı


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber