FeaturedKIBRIS

Limasol’da 5’inci kattan ölüme atlayan Bangladeşli için protesto eylemi düzenleniyor

Limasol’da kaçak ikamet eden Bangladeşli bir gencin, polisin çarşamba günü düzenlediği baskın sırasında apartmanın beşinci katından ölüme atlaması yeni boyut kazanıyor.

Fileleftheros Gazetesi, Yabancılar ve Muhaceret Dairesi ile polisin ani baskını sonucunda 5’inci kattan boşluğa atlayan iki Bangladeşliden birinin olay yerinde ölmesi, diğerinin ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılması nedeniyle, Kıbrıs’ta yaşayan Bangladeşliler ile bazı sivil toplum örgütleri tarafından protesto eylemi yapılacağını açıkladı.

Gazete sosyal medya üzerinde örgütlenen Bangladeşliler ve sivil toplum örgütlerinin, yarın (cumartesi) Bangladeşli gencin hayatını kaybettiği noktada anma töreni yaptıktan sonra Limasol Polis Müdürlüğü önünde protesto eylemi düzenleyeceğini belirtti.

AKEL POLİSTEN İZAHAT İSTEDİ

Haravgi’ye göre AKEL, Kıbrıs Rum Adalet Bakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü’ne Bangladeşli gencin ölümünün araştırılması ve genç işçinin hangi şartlar altında hayatını kaybettiği hakkında izahat verilmesi çağrısında bulundu.

AKEL, baskında yasada öngörülen prosedürlerin uygulanıp uygulanmadığını, şiddet kullanılıp kullanılmadığını, apartman sahibi ve kaçak işçi çalıştıranlar hakkında da araştırma yapılıp yapılmadığı sorularına izahat talep etti.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK