FeaturedKIBRIS

Limasol savaş alanına döndü

Güney Kıbrıs’ta göçmenlere yönelik ırkçı saldırlar artıyor. Limasol’da camiye yapılan saldırının ardından, Baf’a bağlı Chloraka’da köyünde göçmenlere şiddet uygulanmıştı. Limasol’da dün akşamki protesto eylemi sırasında da gazeteciler dahil pek çok göçmen saldırıya uğradı.

LİMASOL’DA GÖÇMENLERE ŞİDDET
Limasol’da göçe karşı düzenlenen protesto sırasında 200’den fazla aşırı sağ gruba mensup göstericiden oluşan bir kalabalık, göçmenlere ve medya mensuplarına saldırdı ve mülkleri tahrip etti.


Protesto eylemi dün akşam Limasol’un Molos bölgesi yakınlarında saat 20.00 sıralarında başladı. Protesto sırasında , “Yasadışılar Kıbrıs’tan defol” ve “Kıbrıs Rumdur” sloganları atarak yürüdü.

Kıbrıs Rum medyasında yer alan haberlere göre, bir grup eylemcinin göçmenlere ve gazetecilere saldırmaya, işaret fişeği ve molotof atmaya başlamasıyla durum kısa sürede kontrolden çıktı.
Kalabalık ayrıca, bazıları göçmenlere ait olan araçlara ve mülklere de zarar verdi.
Cyprus Mail gazetesi, bazı protestocuların bir adamı denize atmaya çalıştıklarını ancak başarısız olduktan sonra onu dövdüklerini bildirdi. Çevredekilerin onu kurtarmak için müdahale ettiği bildirildi.

Kalabalık, Molos’tan ayrıldıktan sonra Gladstonos Caddesi ve şehir merkezindeki mülklere zarar vermeye devam etti.

POLİS OLAYLARI ÖNLEMEDE YETERSİZ KALDI
Kıbrıs Rum polisinin dünkü şiddet olaylarını önlemede yetersiz kaldığı bildirildi.
Gazete haberlerinde , günün erken saatlerinde bir eylem planının uygulamaya konulduğuna dair güvence verilmesine rağmen, polisin yürüyüşü takip edemediği ve protestocuların göçmenlere saldırmak için dallanıp budaklanmalarını engelleyemedikleri belirtildi.

Yüzlerinde kar maskesi olan adamların üzerlerinde ne olduğunu görmek için hiçbir kontrol yapılmadığına da dikkat çekildi.
Polisin, bölgede iş yeri işlettiği bilinen göçmenleri korumayı başaramadığı, çevik kuvvet polisinin bölgeye yerleştirilmesini aktarıldı.

Cyprus Mail haberinde “Polisin planlanan protestodan en azından önceki günden beri haberi olmasına ve Chlorakas köyünde bir hafta süren şiddet olaylarından sonra Limasol’un dört bir yanında görev yapan polis memurlarının durumu idare etme konusunda şaşırtıcı derecede zayıf olduğu görüldü.”ifadelerine yer verdi.

IRKÇI SALDIRILAR PROTESTO EDECEK
Öte yandan , Kıbrıs’ta artan ırkçı şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla bugün Limasol’da yürüyüş yapılacağı bildirildi.

Protesto yürüyüşünün saat 19.00’da Limasol’un Molos kenti yakınlarındaki GSO bölgesinde başlaması planlanıyor.
Yürüyüş, Limasol ve Lefkoşa’daki çok sayıda sol eylemci grup tarafından organize ediliyor ve destekleniyor.

         


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK