FeaturedKIBRIS

“Life After Prison” isimli projenin açılış etkinliği yarın yapılacak

Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği iş birliğiyle uygulanacak olan “Life After Prison” isimli projenin açılış etkinliği yarın yapılacak.

Proje ekibi tarafından yapılan açıklamaya göre etkinlik 14.30-17.00 saatleri arasında Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nde yer alacak.

Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Yardım Programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 22 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe giren proje, toplam 195 bin 768 Euro bütçe ile 30 ay sürecek.

Projeyle kapasite gelişimi ve yerel yasal metinlerin iyileştirilmesi üzerine odaklanılarak KKTC’de tekrar suç işlemenin önlenmesine ve eski hükümlülerin sosyal olarak entegrasyon sürecine katkıda bulunmak amaçlanıyor.

Proje kapsamında öncelikle, Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği üyeleri için kapasite geliştirme eğitimleri yapılacak. Bu eğitimlerin ardından, yasal boşlukları görebilmek, özel sektörde çalışan eski hükümlü sayısına ulaşmak ve cezaevindeki mahkumların ve tahliye olmuş eski hükümlülerin hem çalışma hayatına hem de yeniden suç işleme oranına ilişkin üç alanda haritalandırma yapılacak. Tüm bu elde edilen veriler sonrası yasal metinlerde düzenlemeler ve çeşitli eğitimlerin yapılması planlanıyor. Eğitimler arasında, eski hükümlülerin istihdama erişim sürecinde yararlanabilecekleri çeşitli eğitimler verilmesi de planlanıyor.

Life After Prison Projesi; başta sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, içişlerinden sorumlu yerel kurum temsilcileri, çalışma ve sosyal güvenlikten sorumlu yerel kurum temsilcileri, Kıbrıs Türk Gardiyanlar Birliği, avukatlar, ile ilgili diğer yerel kurumlara ulaşarak iş birliği yapmayı hedefliyor.

Bir diğer yandan, proje kapsamında paydaşlar ile kurulacak ‘Eski Mahkumlar için Rehabilitasyon Platformu’ projenin öncü hedeflerini sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyor.

Tüm paydaşların ve yerel kurumların desteğinin büyük önem taşıdığı ve projenin sürdürülebilir olması adına; proje boyunca (30 ay) ve sonrasında bu konuda çalışan diğer sivil toplum örgütleri ve ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde çalışmanın önemine vurgu yapılan açıklamada projeye ilişkin daha fazla bilgiye [email protected] adresinden veya 0546 999 20 22 numaralı telefondan elde edilebilceği belirtildi.



Benzer Haberler

Gazze hastanelerindeki 7 toplu mezarda 520 cansız beden bulundu

NTV

DP Kadın Örgütü, Anneler Günü etkinliği yapmama kararı aldı

Voice Kıbrıs Haber

Brezilya’daki sel felaketinin bilançosu ağırlaşıyor

AA

Ataoğlu’ndan Holguin’e “yanlış yollara sapma” çağrısı

Voice Kıbrıs Haber

Apple iPad Pro’nun ‘Crush’ reklamı için özür diledi

NTV

“2. Lefkara Edebiyat Şöleni” başlıyor

TAK