KIBRISKıbrıs Sorunu

Liderlere Destek Etkinliği Yapılıyor.

Aralarında bazı siyasi partilerin de bulunduğu İki Toplumlu Barış İnisiyatifi- Birleşik Kıbrıs Çözüm ve Barış Platformu, Salı günü ara bölgede liderlere destek amacıyla iki toplumlu etkinlik düzenleyecek.

Etkinlik, Lefkoşa’da ara bölgedeki Çetinkaya sahasında, KKTC saatiyle 19.00’da başlayacak.

Geçtiğimiz günlerde etkinlikle ilgili yapılan basın toplantısında, tüm Kıbrıslılara, “10 Ocak’ta bir araya gelme ve ülkenin yeniden birleşmesi için sağduyu barış ve umudun ortak sesini duyurma yönünde” çağrı yapılmıştı.

Öte yandan Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP), yarın ara bölgede İki Toplumlu Barış İnisiyatifi-Birleşik Kıbrıs öncülüğünde yapılacak etkinliğe destek belirtti.

TKP Kurucu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Davulcu, yazılı açıklamada Parti olarak, İki Toplumlu Barış İnisiyatifi-Birleşik Kıbrıs öncülüğünde yapılacak etkinliği desteklediklerini kaydetti.

Cenevre’de Liderlerden ve Garanti Anlaşması’na taraf ülkelerden beklentilerinin “yapıcı tutum izleyerek karşılıklı adımlarla anlaşmaya varmaları” olduğunu kaydeden Davulcu, “TKP, özünde Türk tarafının tezi olan ve BM Güvenlik Konseyi tarafından Kıbrıs sorununun çözüm şekli olarak belirlenen iki toplumlu, iki bölgeli, iki oluşturucu ortaktan kaynaklanan tek egemenliği ve tek uluslararası kimliği olan federal bir çözüm şeklini samimi olarak desteklemektedir” dedi.


Benzer Haberler

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

İkamet izinsiz zanlıdan milyonluk hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

YDP Parti Meclisi belirlendi… İşe yeni Parti Meclisi!

TAK

Kasaplara bir yaşını geçmemiş küçükbaş hayvan başına 800 TL’lik destek

TAK