FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

Liderlerden ‘üçlü görüşmeye hazırız’ kararı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nicos Anastasiadis adına Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Sözcüsü tarafından liderler görüşmesi sonrası açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada liderlerin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile üçlü görüşmeye hazır oldukları kararının verildiği kaydedildi.

Açıklama şu şekilde:

“Bugün, Kıbrıslı Rum lider, Nicos Anastasiades ve Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın ara bölgedeki ikametgahında bir araya geldi.

İki lider, samimi ve yapıcı bir görüş alışverişinde bulundular ve temel ilkeleri derinlemesine tartıştılar. Bayan Holl Lute tarafından yürütülen çalışmalara, Acil Durum Anlaşması ile anlaşmaya varacak şekilde yapılandırılmış ve sonuç odaklı müzakereleri mümkün kılacak Referans Şartlarını tamamlama kararıyla kararlılıkla devam etmeye karar verdiler.

İki lider, Birleşmiş Milletler Genel Kurulundan sonra ileriye dönük bir plan yapmak için Genel Sekreter ile üçlü bir toplantıya hazır olduklarını duyurmaya da karar verdiler.

Güven artırıcı önlemlerle ilgili olarak, iki lider, iki toplum arasında daha fazla etkileşimi kolaylaştıracak elektrik bağlantısı ve cep telefonu ile birlikte çalışabilirliği de dahil olmak üzere, önceden duyurdukları güven artırıcı önlemlerin uygulanmasını memnuniyetle karşıladı.

İki lider, tüm Kıbrıslıların günlük yaşamlarını iyileştirmek ve BM desteğiyle daha fazla güven artırıcı önlemler uygulamak amacıyla Teknik Komitelerin çalışmalarını yoğunlaştırma konusundaki kararlılıklarını da yineledi.”

(Voice of the Island 2019)


Benzer Haberler

Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruplara müdahale edildi

AA

1 Mayıs ara bölgede “Barış ve Sosyal Adalet İçin Emekçiler Omuz Omuza”

TAK

Bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Lefkoşa’da korkutan kaza… Bisiklet sürücüsü yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Görevden alma ve atamalar devam ediyor!

Voice Kıbrıs Haber

1 kişi daha aranıyor!

Voice Kıbrıs Haber