FeaturedKIBRIS

Liderler görüşmesinin olası tarihi belli oldu

Rum basınında çıkan haberlere göre, Akıncı ile Anastasiadis görüşmesinin 30 Temmuz ile 3 Ağustos tarihleri arasında yapılması olasılığı olduğu bildirildi.

Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetinden yetkili bir kaynağa dayandırarak verdiği haberinde, gazete, Anastasiadis ile Akıncı görüşmesinin söz konusu tarihler arasındaki bir günde ve BM Genel Sekreteri’nin Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın ikametgahında gerçekleştirileceğini iddia etti.

Gazete, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, Anastasiadis’le iyileşmesi sonrasında görüşmeye hazır olduğunu dile getirdiği açıklamasına ise ayrıntılarıyla yer verirken, gayrı resmi beşli konferansın Türkiye’nin de arzusu olduğunu söylediğini vurguladı.

Politis gazetesi, konuya ilişkin haberini “Beşli Konferans İçin Yeşil Işık – Tarih Arıyorlar – Akıncı Başkan Anastasiadis’in İyileşmesini Beklediğini Açıkladı” başlıkları altında okuyucusuna aktarırken Akıncı’nın yaptığı açıklamayla Anastasiadis’le görüşme konusunda yeşil ışık yaktığını yazdı.

Gazete, Akıncı’nın açıklamalarını yer verirken, liderler görüşmesinin Ağustos ayı içerisinde yapılması olasılığının bulunduğunu belirtti.

Fileleftheros gazetesi ise konuya ilişkin haberini: “Özü Olmayan Manevralar – Akıncı Ankara’nın Onayıyla İkili İzlenim Taktiği Uyguluyor – Akıncı’dan Taktik Oyunları” başlıkları altında verdi.

Haravgi gazetesi ise haberini: “Sadece Ortak İstekle Hareketlilik – Uzlaştıktan Sonra BM Genel Sekreterine Neden Başvursunlar” başlıkları altında yansıttı.

Gazeteler ayrıca, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın kapalı bölge Maraş konusunda yaptığı açıklamaları da yansıttılar.

(TAK)


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK