FeaturedKIBRIS

“Lezbiyen, biseksüel, trans, feminist kadınlar olarak mücadelede biz de varız”

Kuir Kıbrıs Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yaparak “Lezbiyen, biseksüel, trans, feminist kadınlar olarak mücadelede biz de varız” denildi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

Kuir Kıbrıs Derneği olarak, 8 Mart 1957’de daha iyi çalışma koşulları için mücadele verirken yakılarak öldürülen kadın işçileri anarken; heteroseksüel, biseksüel, lezbiyen, trans ve na-trans tüm kadınların ayrımcılık ve sömürüye karşı verdiği tüm dünyadaki mücadeleyi selamlarız.

Kıbrıs’ın kuzeyinde de tüm dünyada olduğu gibi lezbiyen, biseksüel ve trans kadınlar erkek egemen, homofobik, monoseksist ve transfobik sistemin hedefindedir. Kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılık, hemcinslerini (de) sevmeleri veya doğumda atanan cinsiyetleri ile oldukları cinsiyet aynı olmadığı durumlarda daha da katlanır. Eğitim, istihdam, barınma ve daha birçok alanda eşit haklardan yararlanamayan LBT kadınlar olarak hakkımız olanı talep ediyoruz. 

Eşcinsel, biseksüel ve trans kadınlar olarak var oluşumuzun yok sayılmasına, kimliğimizin ve uğradığımız hak ihlallerinin görünmez kılınmasına, pornografik ve cinsel obje olarak gösterilmeye, nefret söylemi ve suçlarının hedefine konmaya ve heteroseksüel kimlik dayatması ve heteroseksist aile içinde sıkıştırılmaya karşı mücadele veriyoruz. 

Kuir Kıbrıs olarak savaşların kazananı olmadığını, 8 Mart vesilesiyle bir kez daha hatırlatmak isteriz. Ukranya’daki işgale karşı savaş karşıtı hareketlerle dayanışarak tüm dünyadaki savaşların bir an önce bitmesi ve eşitlik, adalet, özgürlük ve barış için her zamanki gibi mücadeledeyiz. 

Daha adil, daha özgür, daha eşit, daha renkli bir dünya için lezbiyen, biseksüel, trans, feminist kadınlar olarak mücadelede biz de varız. Hizaya gelmiyor, heteroseksist ailele düzeninize sığmıyor, saklanmıyor, susmuyor, sindirilmiyor, bizden alınan haklarımızı talep ediyoruz!

 



Benzer Haberler

Lefkoşa’nın güneyinde iki rakip çeteden gövde gösterisi

TAK

Eklektik Manifest – Lefkoşa Bienali’ne Giriş Projesi açılış etkinliği gerçekleşti

TAK

Bu yolu kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Anneler Günü Ercan Havalimanı’nda da kutlandı

Voice Kıbrıs Haber

Meclis’in gündeminde iki yasa tasarısı bulunuyor

TAK

Kibrit “Neyi kutluyoruz? Halen daha anlayamadık ve farkında olamadık mı?”

TAK