Kültür Sanat

Leymosunlulardan karnavallı piknik

  • 6’ncı Geleneksel Leymosunlular Pikniği 11 Haziran’da Girne Boğazı Piknik Alanı’nda yer alacak

  • Bu yıl etkinlikte SOS çocuklarının katılımı ile “Leymosunun Renkleri” başlıklı bir karnaval korteji de yer alacak

  • Geleneksel Leymosunlular Pikniği’nde bu yıl ayrıca MS Hastaları Derneği’ne de destek verilecek.

Leymosun Kültür Vakfı, gelenekselleşen pikniklerini bu yıl 11 Haziran’da Girne Boğazı Piknik Alanı’nda düzenliyor. Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek Geleneksel Leymosunlular Pikniği’nin bir “karnaval” coşkusu içerisinde organize edildiği açıklandı.
Leymosun Kültür Vakfı Başkanı Yücem Rasımoğlu, pikniğin aynı zamanda bir sosyal sorumluluk ve kültür projesi özelliği kazandığını da belirterek, bu yıl etkinlikte “Leymosunun Renkleri” başlıklı bir karnaval korteji yer alacağını belirtti.
“Etkinliğe yine bir Leymosunlu olan Cumhurbaşkanı sayın Mustafa Akıncı da katılacak” diyen Leymosun Kültür Vakfı Başkanı Rasımoğlu, kortejin de Cumhurbaşkanı’nın piknik alanına gelmesiyle saat 12.00’de başlayacağını ifade etti.

Renki karnaval

Leymosun Kültür Vakfı, SOS çocuklarını eğlendirme amacıyla bu yıl onlara karnaval kıyafetleri hazırlattı ve bando eşliğinde kortejde yürümeleri için organizasyon düzenledi.
Korteje Limasol kökenli spor kulüpleri  Doğan Türk Birliği, Türk Ocağı Limasol, Binatlı Yılmaz Spor Kulübü ve Yalova Spor Kulübü gençleri de katılacak. Ayrıca, tüm çocuklar, renkli kıyafet ve maskeleri ile kortejde yer alabilecek.
SOS çocukları kortejden sonra,  vakıf tarafından organize edilen, konusunda uzman kişilerin yöneteceği eğitici oyun ve deneyler yapma fırsatları bulacak.

MS Hastaları’na destek

6’ncı Geleneksel Leymosunlular Pikniği’nde bu yıl ayrıca MS Hastaları Derneği’ne de destek verilecek. Sosyal sorumluluk projesi olarak gün boyunca MS Hastaları Derneği yararına içlerinde bir numara olan kitaplar satılacak ve gün sonunda çekilecek piyangoda zengin hediyeler kazanılacak.

Leymosun’un tatları

Leymosun Kültür Vakfı’nın Geleneksel Leymosunlular Pikniği’nde yine mangallar yanacak, yerel tatlara yönelik stantlarda Kıbrıs’ın damak tadı yaşatılacak.
Özellikle Leymosunluların çok sevdiği Ömer dayının “garavolli”si ve Salon Beyrut’un “Şarlot Tatlısı” da pikniğin vazgeçilmezlerinden olacak.

Vakıf yararına katkıda bulunmak isteyenler yine vakıf stantından ürünler alabilecekler. Bu yıl vakıf logolu kupalar satışa sunulacak.

Binlerce Leymosunlu bekleniyor

Ana sponsorluğunu Aziz Limasollu Just Ltd’in yapacağı, Turizm ve Çevre Bakanlığı, Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Güzelyurt Belediyesi, Gazimağusa Belediyesi ve birçok firmanın katkılarıyla gerçekleşecek olan etkinliğe ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya, Türkiye ve tüm ada çapından binlerce Leymosunlunun katılması bekleniyor.

 

 


Benzer Haberler

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali 4-5 Mayıs’ta…

TAK

“CUT” 8 Mayıs Çarşamba akşamı Şampiyon Melekler yararına sahnelenecek

Voice Kıbrıs Haber

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

12. Mormenekşe Enginar Festivali 3-5 Mayıs’ta yapılıyor

TAK

“Eklektik Manifest: Diaspora’nın İzleri Lefkoşa’da”

Voice Kıbrıs Haber