FeaturedKIBRIS

Letimbiotis ABD’nin Güney Kıbrıs üzerinden Gazze’ye yardım seçeneğini incelediğini doğruladı

Kıbrıslı Rum Sözcü Konstantinos Letimbiotis, Reuters’in, ABD’nin İsrail saldırısı altındaki Gazze’ye havadan insani yardım atmaya başlayacağı ve Güney Kıbrıs üzerinden insani yardım koridoru seçeneğini incelemekte olduğu, bu yöndeki çabalarını yoğunlaştıracağı haberini doğruladı.

Alithia’nın haberine göre Letimbiotis, Kıbrıs Rum yönetiminin, Gazze’ye Güney Kıbrıs üzerinden insani yardım göndermekle ilgilenen ABD ve diğer ülkelerle temas halinde olduğunu, olguların sürekli değerlendirildiğini söyledi.

Habere göre Reuters, ABD’li bir yetkilinin insani yardımın Güney Kıbrıs’tan deniz yoluyla gönderilmesinin seçeneklerden biri olduğunu ancak böyle bir operasyona askeri düzeyde müdahil olma kararı alınmadığını söyledi. İsraillilerin deni koridorunu anlayışla karşıladığını ancak gerçekte ordu kullanılarak deniz yolu tercihinin, yardımların tahliye edileceği bir yer olmadığından, çok zor olduğuna işaret etti.

Öte yandan Ant1Live ABD’den yetkililerin önceki gün Güney Kıbrıs’a giderek Güney’deki İsrail yetkilileri ve Kıbrıslı Rum yetkililerle temas ettiğini, temasın devam edeceğini ve önümüzdeki günlerde Gazze’ye denizden insani yardım koridoru inisiyatifinin önünün açılabileceğini haber verdi.


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber