FeaturedKIBRIS

“Lefkoşalı hak ettiği hizmeti almalı, ödediği faturalar ölçülü olmalıdır!”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)’nin Lefkoşa Belediye Meclisi üyeleri, Lefkoşa’nın her yanından fahiş fatura bedellerine yönelik şikâyet mesajlarının geldiğini, vatandaşların ödemek zorunda bırakıldığı yüksek faturaların karşılığında hizmet alamadığının bildirildiğini savundu.

CTP Basın Bürosu aracılığıyla yapılan ve “Bu şikayetler son derece haklıdır.” denilen yazılı açıklamada, Lefkoşalıların ödediği belirtilen ağır bedele rağmen, yaşam kalitesi ve standardını yükseltecek bir hizmet görmediği için mağdur olduğu ileri sürüldü.

CTP’ye mensup LTB Meclis üyeleri, “sorumlu muhalefet” anlayışıyla gerek Belediye Meclis toplantılarında gerekse basın aracılığıyla birçok kez uyarıda bulunduklarını, söz konusu faturaların yüksek olduğunu ve bunun halihazırda var olan tahsilatı da azaltacağını, faturaların hizmete dönmediğini ifade ettiklerini kaydetti.

Açıklamada, bu uyarılara yeterli karşılığı bulamadıklarını belirten CTP’li üyeler, meclis tutanaklarına da yansıyacak şekilde “belediyeyi mali sıkıntıya sokmakla suçlandıklarını” ifade ettiler.

Açıklamada, “Bizlerin, CTP Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis Üyeleri olarak LTB yürütmesinden talebimiz, sağduyulu davranarak, özellikle de yoksul ve dar gelirli aileleri de düşünerek, yeni vergi oranları ile birlikte hizmetlerin artırılmasıdır. İş birliğine her zaman hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. Lefkoşalı hak ettiği hizmeti almalı, ödediği faturalar ölçülü olmalıdır.” ifadeleri kullanıldı.


Benzer Haberler

İMO İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı’nın sonucunu açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

12. Mormenekṣe Enginar Festivali başladı

TAK

Metehan yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar önümüzdeki hafta BoE’nin faiz kararına odaklandı

Voice Kıbrıs Haber

“Kıbrıs Rum yönetimi AİHM kararlarına karşı çıkıyor… TMK’dan alınan paraları tanımıyor”

TAK

Holguin’in üçlü görüşme ayarlamaya çalışacak

TAK