FeaturedKIBRIS

‘Lefkoşa’da yeni bir geçiş kapısı açılması zorunluluktur’

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı açıklamada bulunarak Lefkoşa’da yeni bir geçiş noktası açılması talebinin şımarıklık değil bir ihtiyaç olduğunu belirterek konu ile ilgili dün Sendikal Platform ile bir araya gelindiğini bildirdi.

Harmancı’nın açıklaması şu şekilde:

“Lefkoşa’da yeni bir geçiş kapısı açılması talebi şımarıklık değil bir ihtiyaç ve bir zorunluluktur. 2015 yılında Güney Lefkoşa belediye başkanı Sn. Yorgacis kendi başkanı Sn. Anastasiades’e bendeniz de Sayın Cumhurbaşkanımıza bu yönde ortak bir irademiz olduğunu beyan etmiştik. Ayrıca buradaki yetkili her otoroite ile de bu konuyu bizzat ben görüştüm. Derinya ve Aplıç kapılarına ilişkin alınan kararları baltalamamak ve geciktirmemek adına bu talep için kamuoyu oluşturma çabalarını hep konrollü tuttuk. Fakat artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Lefkoşa’nın doğusunda Mağusa Kapısı’nın araçlı geçişlere açılması insanlarımızın Metehan (Aydemet) kapısında yaşadığı çileyi rahatlatacaktır. Ayni zamanda Baf kapsının yaya geçişlerine açılması turist dolaşımında Lokmacı barikatına da rahat bir nefes aldıracaktır.
Bu konuda LTB bir inisiyatif oluşturma kararlılığındadır, bu doğrultuda dün sendikal platform ile ön görüşmemizi gerçekleştirmiş durumdayız, bundan sonra sivil toplum örgütleri, konuya ilgili kamuoyunda farkındalık yaratabilecek bireylerle de bir araya geleceğiz.
Lefkoşa yaşadığımız ülkenin merkezidir ve her iki belediye başkanı da iradesini ortaya koymuştur.
Lefkoşa’da açılacak kapıların farklı bölgelerde kapı açılması talebi ile Güney yönetimi tarafından esir tutulmasını da kabul edilemez bulmaktayım.”


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (6 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Sıcaklık mevsim normallerinin altında!

Voice Kıbrıs Haber

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber