FeaturedKIBRIS

Lefkoşa’da ortak eylem düzenledi

Kuzey Kıbrıs’ta örgütlü bulunan 20 siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü ortak eylem düzenledi.

“Korkmuyoruz. Susmayacağız. Sokak Bizi Çağırıyor” adı altına düzenlenen etkinlik, Lefkoşa’daki Kuğulu Park önünden yürüyüşle başladı ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin önünde açıklamalar yapıldı.

Eylem sırasında, polis tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Eylemde ortak açıklama okundu.

“KARARLI MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Açıklamda, “Faşist baskı ve tutuklamalar, düşünce ve ifade özgürlüğünü ve özgürlüklerimizi boğma çabaları karşısında korkmuyoruz, susmayacağız” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Ülkemizin kuzeyinde irademizi gaspederek oluşturulmuş olan gayri meşru rejimi ve atanmışları tanımıyoruz. Kıbrıslı Türklerin iradesini temsil etmeyen bu rejim karşısında kararlı mücadelemize devam edeceğiz.

Pandemi ve ekonomik krizin faturasını işçilere ve halka ödetme çabalarını, daha da yoksullaştırılmayı, dayatma ekonomik paket ve kültürel asimilasyon çabalarını ve ülkemizden göç ettirilmeyi reddediyoruz.

Kendi kendimizi yöneteceğimiz çağdaş, demokratik, adil, eşitlikçi, ekolojik, özgürlükçü bir ülke, Kıbrıs sorununda erken çözüm ve barış için mücadelemizi büyüteceğiz.

Bu bağlamda, emek, demokrasi ve barıştan yana olan siyasi parti, sendika ve örgütler olarak, dayanışma içinde olmaya devam edeceğimizi ve kararlı mücadelemizi sürdüreceğimizi vurgularız”

Ortak açıklamaya imza koyan siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütler şunlar oldu:

Sol Hareket, Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Bağımsızlık Yolu (BY), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), Devrimci Komünist Birlik (DKB), Baraka Kültür Merkezi, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (ÇAĞ-SEN) Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS), Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği, İngiltere Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği (KTDD), Biat Değil Özgürlük Grubu, Toplumsal Hareket Platformu, Doğu Güneydoğu Kültür Derneği, Barış ve Demokrasi İnisiyatifi, Bu Vatan Bizim İnisiyatifi.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

İyilik Festivali sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

KTGB yetkili kurulları belirlendi

Voice Kıbrıs Haber

Bazı bölgelere 4 saat elektrik verilemeyecek

’60’lı yıllardan kalma gardaşcığım mantığıyla güvenlik sağlanamaz’

Voice Kıbrıs Haber

Girne İnisiyatifi bugün eylem yapacak

“İstanbul’da bulunan Tanya’ya tüm kalbimizle yanında olduğumuzu ilettik”

Voice Kıbrıs Haber