FeaturedKIBRIS

Lefkoşa Uluslararası Havaalanı dijital platformda

The Cyprus Institute, ara bölgede bulunan eski Lefkoşa Uluslararası Havaalanı’nı NIC adlı dijital platforma taşıdı.

Platforma 2021 yazında,The Cyprus Institute araştırmacıları, Arkeoloji ve Kültür Araştırma Merkezi’nden (STARC) Bilim ve Teknoloji Andreas Pittas Sanat Karakterizasyon Laboratuarlarından (APAC) ve İnsansız Sistemler Araştırma Laboratuarları (USRL) araştırmacılardan oluşan bir ekiple başlandı . İklim ve Atmosfer Araştırmaları Merkezi (CARE-C), Birleşmiş Milletler Kıbrıs Barış Gücü’nün (UNFICYP) desteğiyle, eski Lefkoşa Uluslararası Havaalanı’nın tam dijitalleşmesini tamamlandı.

 

NIC platformu sayesinde, ofisler, dükkanlar, halka açık ve kısıtlı alanlar dahil olmak üzere tüm alanlarını sanal olarak yürüyerek keşfetmek ve Kıbrıs tarihinin bir dönüm noktasını geri getirmenin artık mümkün olduğu belirtildi.

NIC Projesi (adını havalimanının IATA kodundan alıyor), sanal turlar için etkileşimli uygulamalar oluşturmak amacıyla 3D modelleme ve görselleştirme sürecine odaklanıyor.

NIC Platformu ana terminali, kontrol kulesini, hangarı ve üç erişilebilir alanı içeren bir sanal tur sunuyor.

NIC LOGOSU
NIC logosu, havayolu şirketlerinin kontrol edilen bagajları nihai varış noktalarına yönlendirmek için kullandıkları bagaj etiketlerine göre tasarlandı.

19 Temmuz 1974’te Londra’dan Roma bağlantılı Lefkoşa’ya inen son uçak, CY317 sefer sayılı uçuş oldu. Bu uçuş, Cyprus Airways tarafından 5B-DAE tescilli Hawker Siddeley HS-121 Trident 1E uçağı ile gerçekleştirilmişti.

Platforma, https://nic-project.com adresinde ücretsiz olarak erişilebilir.


Benzer Haberler

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK

Baba-kız sprint rallisinde zirvede

Voice Kıbrıs Haber

Karma evlilik mağdurlarının vatandaşlık hakkı konusunda panel yapıldı

TAK

KÖDER, KTÖS ve KTÖK arasında imzalar atıldı

TAK

CTP’den “İklim Değişikliği Etkisinde Su Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”

TAK