FeaturedKIBRIS

‘Lefkara, Kıbrıslı Türklerin bu mirasını canlı tutacak’

Lefkara Belediyesi bu yıl da cami ve Kıbrıs Türk mezarlık temizleme çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, “Kıbrıs Türk bölgesi Lefkara Belediyesi’nin toplamının % 18’ini oluşturuyor ve devam etmeliyiz ve sahip olduğumuz mirası, yani ülkemizde ibadethaneleri, mezarlıkları ve diğer anıtları desteklemeliyiz.”ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Haber Ajansı’na konuşan Lefkara Belediye Başkanı Sofoklis Sofekleous, her yıl olduğu gibi bu yıl da temizlik çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, “bu çalışmaları mutlak saygı ile desteklemeli ve sürdürmeliyiz, bu önceki ve gelecek nesillere borçlu olduğumuz bir şey. Türkiye’nin Ayasofya’yı camiye dönüştürmesine rağmen, Lefkara’da ibadet yerlerini, yani Kıbrıslı Türklerin camisini ve mezarlığını temizliyor ve koruyoruz.”
Sofokleous, “Lefkara, Kıbrıslı Türklerin bu mirasını canlı tutacak. İbadet yerlerine bakılmaksızın herkese gerekli saygıyla, son yıllarda bize bırakılan bu mirası korumak için Belediye’de bulunan ibadet yerlerini temizler ve koruruz.

Aynı zamanda, “dünya mirası vatandaşlara ve dünyaya aittir ve dünyanın herhangi bir ülkesindeki farklı dinlerin veya kültürlerin sakinleri arasında gerginlik yaratılmaması gerektiğini” kaydetti.

(Voice of the Island)


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber