FeaturedKIBRIS

Ledra Palas’ta Eylem Olacak: ‘Artık yeter’

Rum Lider Nikos Anastasiades ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, bu akşam gerçekleştirecekleri yemek sırasında, iki toplumlu Barış – Birleşik Kıbrıs Girişimi, Ledra Palas dışında, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesini sağlayacak bir çözüm bulunması amacıyla müzakerelerin yeniden başlaması hedefiyle bir etkinlik gerçekleştirecek.

KHA`ya ulaşan bilgilere göre, etkinliğe katılacak olanlar, yemekten yarım saat önce, yani saat 19:00 civarında iki lideri kabul etmek amacıyla, Ledra Palas dışında toplanarak, sloganlar bağıracaklar ve Türkçe-Rumca “Hemen çözüm”. “Artık yeter” ve “İlerliyoruz” yazan pankartlar taşıyacaklar.

Elde edilen bilgilere göre, Girişim, Sayın Anastasiades ve Sayın Akıncı`ya, sosyal yemekte bir araya gelen liderlere hoş geldiniz diyen ve Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması için müzakerelerin yeniden başlaması gerektiğini bildirin, bir muhtıra sunmak amacıyla BM`den, Girişim temsilcilerinin Ledra Palas`a girmelerine izin verilmesini istedi.

BM, bunun sadece, iki liderin kabul etmesi durumunda yapılabileceği konusunda Girişimi bilgilendirdi. Aksi takdirde muhtıra, daha sonra iki lidere okunması amacıyla BM`e verilecek.

Girişim üyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, örgüt, çabaları destekleyen herkese bu barış etkinliğine katılma çağrısında bulundu.

Kıbrıs Haber Ajansı


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK