FeaturedKIBRIS

Larnaka’da yeni taş ocağı inşası için 20 bin ağaç kesilmesi gündemde

Kıbrıs’ın güneyinde büyük bir çevre suçunun gerçekleşme aşamasında olduğu bildirildi.

Bunun Kıbrıs Cumhuriyeti Jeolojik Araştırma Dairesinin, Larnaka ilçesinde yeni bir taş ocağı alanı meydana getirilmesi önerisiyle alakalı olduğunu yazan Haravgi gazetesi, taş ocağının Larnaka’nın dağlık bölgesine kurulmasının ve bunun için de devlet ormanının yok edilmesinin öngörüldüğüne işaret etti.

Gazete, Kıbrıs Cumhuriyeti Jeolojik Araştırma Dairesi’nin önerdiği üç bölge arasında bulunan “Delikipo” bölgesinde, 20 bin ağacın kesilmesinin planlandığını belirtti.

Gazete taş ocağı yapılması için önerilen alternatif bölgeler arasında bulunan Vavatsina’dan 15 bin, Yukarı Lefkara’dan 7 bin 250, Delikipo’dan 20 bin, Delikipo bölgesi içerisindeki bir yerden de 6 bin 900 ağacın kesilmesinin gündemde olduğunu ifade etti.

Haberde, araştırmanın geçtiğimiz günlerde tanıtıldığı ve bölge köyleri ile sivil toplum örgütlerinin şiddetli tepkisiyle karşılaştığı da kaydedildi.

(TAK)


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK