FeaturedKIBRIS

Larnaka Belediyesi, 2017’de Plajlara Gömülü Çöp Bidonları Yerleştirecek

Larnaka Belediye Başkanı Andreas Viras, KHA`ya yaptığı açıklamalarında, çevre konularında özellikle çok duyarlı olan Belediyenin, çöpleri ve geriye dönüşümü azaltmak çabaları çerçevesinde bir adım daha atarak, 2017`de Larnaka sahil bölgesine altmış dört gömülü bidon yerleştirileceğini duyurdu.

Larnaka Belediyesi özellikle çevre konusunda çok duyarlı olup, pek çok geri dönüşüm, atıkların azaltılması, enerji tasarrufu ve yenilenebilir kaynaklar kullanımı programlarına katılmaktadır. Belediye Başkanı, ayrıca şehirde, hareket için alternatif yolların da terfi edildiğini söyledi.

Viras, “Çevre konularında çok duyarlı olan ve belediye sakinlerinin sağlıklarıyla bağlantılı olan çevresel koşulların iyileştirilmesini isteyen Larnaka Belediyesi, Çevre Yönetim Sektörü ve Sürdürülebilir Hareketlilik Tanıtımı Grubu aracılığıyla, çevreyle ilgili pek çok program ve etkinlik teşvik etmektedir” dedi.

Viras, mevcut programlar ve etkinlikler dışında, “2017`de, Makenzi, Mitsopoulos ve Finikudes  gibi, sahil bölgelerine 64 gömülü çöp bidonu yerleştirileceğini” de kaydetti.

Larnaka Belediyesi şimdiki aşamada, Green Dot Cyprus ile işbirliği içinde ambalaj (kâğıt, PMD, cam) malzemeleri, AFİS ile pil, İLEKTROKİNİSİ ile elektronik aletler, eşyalar, ANAKİKLOS ile giysi geri dönüşüm programları uygulamaktadır. Aynı zamanda, kompostlaştırma amacıyla, büyük hacimli (mobilya, plastik, metal ve saire) eşyalar ve budamalar geçici Yeşil Alana toplanmaktadır.

Viras, Larnaka Belediyesinin “Devlet Çevre Bakanlığı ile işbirliği içinde belediye hanelerinde, sahil otel birimlerinde ve toplu atık üretim alanlarındaki atıkların azaltılması programlarına da katıldığını” vurguladı.

Enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda, Viras, “katıldığımız, Avrupa ile ortak finanse edilen “FIESTA” programları aracılığıyla, çocuklu ailelere çok pek çok yararlar sunuyoruz. Belediye Başkanları ve Adalar olarak, 2013`de Belediyemizin hazırlandığı, Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı ile eea ® ve Akdeniz kentlerinde (MEDeea ®) ödülü kazanıldı.

Aynı zamanda, azaltma-geri dönüşüm-yeniden kullanım üçgeni ötesinde Larnaka, farkındalık ve koruma hissi geliştirmek amacıyla, çevreyle tanışmayı hedefleyen başka faaliyetler ve etkinlikler de geliştirmektedir.

Belediye Başkanına göre, “Larnaka ayrıca, daha pek çok yıllık programa da katılmaktadır: Örneğin, “Tuz Göllerini Tanıyınız” programlarına her yıl, tüm Kıbrıs`tan yüzlerce okul katılmaktadır. Ayrıca CYMEPA – Deniz Dostları ile işbirliği içinde, sahiller için gerçekleştirilen MAVİ BAYRAK programlarında, okullar ve örgütlü kurumlar işbirliği içinde çevre eğitim programları aracılığıyla sahilleri, parkları ve tuz göllerini temizleme çalışmaları gerçekleştiriyorlar.

Bu çabaların önemli bir bölümü, “Dünya Sulak Alanlar Günü, Dünya Saati, Dünya Çevre Günü, Avrupa Sürdürülebilir Enerji Haftası, Avrupa Hareketlilik Haftası gibi çevre etkinliği ile ilgili faaliyetlerden oluşmaktadır. Ayrıca, «ÇEVRE HABERLERİ» dergisi gibi bilgilendirici/ aydınlatıcı malzemeler, Tuz gölleri ve geri dönüşüm için afişler ve broşürler yayımlamaktadır.

Viras, “Larnaka Belediyesinin ilgili Bölümünün, şehirde alternatif hareket yolları oluşturmak amacıyla kaldırımlar ve bisiklet yolları yapmayı planladığını duyurdu ve kirletici emisyonları azaltmak amacıyla belediye sakinlerini, hareketlerinde, toplu taşıma araçları ve otobüs kullanmaya çağırdı.

KHA/NS/MHY/2017
Kıbrıs Haber Ajansı



Benzer Haberler

Yaklaşık 3 haftadır kayıp olan 18 yaşındaki şahıs bulundu

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava durumu nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Silahla yakalanan şahıslar 6 gün daha tutuklu kalacak

Voice Kıbrıs Haber

Kundaklama olayı ile ilgili iki kaportacının tutukluluk süresi uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Tayvan’dan getirdikleri 13 kilo uyuşturucuyla yakalananlara 3 ay hapis cezası verildi

Voice Kıbrıs Haber

Cinsel taciz iddasıyla tutuklanan şahıs teminatla serbet bırakıldı

Voice Kıbrıs Haber