FeaturedKIBRIS

Lakayit ötesi!

İngilizce öğretmeni Önder Fahrioğlu Kolej Giriş Sınavı’nın ikinci basamağında yapılan hataları gözler önüne serdi. Fahrioğlu, sınavda müfredat dışı veya hatalı soruların bulunudğunu belirterek “Saçmalık ötesi bir sınav” yorumunda bulundu.

Lakayit ötesi ! Rezillik …alın size açıklama… İngilizce’de kgs 2 de müfredat dışı veya hatalı sorular; Ingilizce’deki 3. soru KGS-1’e ait bir konudur. Kesinlikle KGS-2’de geniş zamanla ilgili bir şey verilmiyor. 6. soru: ‘take out’ bir “phrasal verb”tir. Bu nedenle ilgili kelime, müfredatta yoktur. 8. soru: “break” fiil olarak müfredatta bulunmuyor, “broken” olarak yani sıfat olarak verilmiştir. Burada bu fiili bilmeyen öğrenci, soruyu doğru olarak cevaplayamaz.

10. soru: “Leaves turn brown” kalıbı, müfredatta yoktur. Öğrenciler bilmiyor. Ayrıca, bu kalıbın olması gereken şekli de “leaves turn into Brown” olmalıydı. 11. soru: “What does your husband do?” hangi amaçla sorulmuş bir sorudur? David kız ismi değildir. Fakat bu soruda Sarah, David’e kocasını sormaktadır. Soru, “Eşin ne yapar?” anlamında mı? Eğer o anlamdaysa, geniş zaman sorgulanır demektir. Bu soruda, geniş zamana yönelik de bir cevap bulunmamaktadır. Ve geniş zaman KGS-1 konusudur. Eğer soruda meslek sorgulanıyorsa, meslekler KGS-1’e ait bir konudur.

13. soru: Cevap “C” olarak kabul edilir, doğrudur. Fakat “B” seçeneği de açık uçlu bir cevaptır. “No, I don’t want to” seçeneği de doğru olarak kabul edilebilir. 14. soru: “D” seçeneğindeki “awful” kelimesi müfredatta yoktur. 15. soru: “in the first floor” / “on the first floor” arasındaki fark, çocuklar tarafından bilinmiyor.

Müfredatta bu fark, verilmiş değildir. “on the floor” / “in the floor” farklı bir konudur. Bu da ilkokul seviyesinde olmayan bir konudur. Ayrıca, İngilizce olarak sorulan birinci parçadaki “far away” müfredatta yoktur. İkinci parçada da pek çok kelime müfredatta yoktur. Örneğin spend, goes down, accident, scream, still in great pain, be out late. * “Said”, “say” fiilin geçmiş halidir ve bu fiil düzensiz bir fiildir. Fakat düzensiz fiiller müfredata dahil değildir. * “happened” ise KGS-3’ e ait bir fiildir.

19. soru: “D” seçeneği, doğru bir cevaptır; fakat KGS-3 konusudur. Bu konuyu görmeyen okullar ve bilmeyen öğrenciler vardır.

22. soru: “be out late” ve “accident” kelimeleri burada sorgulanmaktadır.

Bunlar da bilinmeyen kelimelerdir… biraz ciddiyet… az biraz da sorumluluk… rezillik bu ! Çocuklarımız ne için yarış ati gibi koşturuyor… saçmalık ötesi bir sınav… rezilsiniz ! Hodri meydan.. Hadi benle de uğraşın…!!! Biseyi de düzgün yapın be, biseyi de!!!

Kaynak: HAVADİS



Benzer Haberler

Yer yer sağanak yağmur bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

“Yeni zanlılar ortaya çıkabilir”

Voice Kıbrıs Haber

Kayıp Otobüs Anıtı açıldı

TAK

DAÜ 26’ncı Bahar Festivali başlıyor

TAK

Atlı “Diyalog yolunun açık tutulması için ortak tavır almalıyız”

Voice Kıbrıs Haber

32. Devlet Fotoğraf Yarışması’na 55 kişi 1091 fotoğrafla katıldı

TAK