FeaturedKIBRIS

Lacroix, Kayıp Şahıslar Komitesi’nde

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Barış Gücü Operasyonları’ndan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix, 1963-64 ve 1974’te kaybolan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların akıbetini belirlemek için çalışma yürüten Kayıp Şahıslar Komitesi bünyesindeki laboratuvarı ziyaret etti.

Birleşmiş Milletlerin koruması altındaki bölgede, eski Lefkoşa Havaalanı’nın yakınında bulunan Antropoloji Laboratuvarı ziyaretinde, BM yetkilisine, kazılarda bulunan kemik kalıntıları üzerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Lacroix’ye ziyaretinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs özel Temsilcisi Elizabeth Spehar eşlik etti, Lacroix’yi Laboratuar’da Kayıp Şahıslar Komitesi’nin üç üyesi; Kıbrıslı Türk, Kıbrıslı Rum ve Birleşmiş Milletler’in atadığı üyeler karşıladı.

Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Kıbrıslı Türk Üyesi Gülden Plümer Küçük, Lacroix’nin laboratuvarı ziyaretinin önemli olduğunu, bunun BM’nin Proje’ye verdiği desteği gösterdiğini kaydetti.

ARJANTİN’DE KOMİTE’NİN ÇALIŞMA MODELİ ANLATILACAK

Kayıpların yerinin tespiti, kalıntılarının çıkarılması, kimlik tespitinin ardından defin işlemleri için ailelere teslimini içeren Kayıp Şahıslar Komitesi çalışmalarını ve üç tarafı bulunan komitenin işbirliğini bir konferansta anlatmak üzere mart ortalarında Arjantin’in Buenos Aires kentine gidileceğini belirten Küçük, konferansın Arjantin ve İsviçre İnsan Hakları Kuruluşları tarafından organize edildiğini ifade etti.


Benzer Haberler

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK

Baba-kız sprint rallisinde zirvede

Voice Kıbrıs Haber

Karma evlilik mağdurlarının vatandaşlık hakkı konusunda panel yapıldı

TAK

KÖDER, KTÖS ve KTÖK arasında imzalar atıldı

TAK