FeaturedKIBRIS

Kuzeyden güneye atış poligonu yatırımı için çağrı

Kıbrıs’ın güneyinde, ateşli silahlar ve poligonlara ilişkin yasanın çağdaşlaştırılmasına ilişkin daha önce meclise sunulan yasa tasarısından vazgeçilmesinin ardından, bu konuda yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıların durumdan hoşnutsuz  olduğu, kuzeyden bu konuda çağrı yapıldığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, yatırımcıların, Kıbrıs’ın hava koşulları nedeniyle açık alan atış poligonu kurulmasına müsait olduğu görüşünde olduğunu, ancak Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilgili yasa tasarısından vazgeçtiğini yazdı.

Güneydeki bu konudaki gelişmeleri takip eden kuzeydeki iş insanlarının ise, son günlerde,  iki yıldan beridir güneyde bu konuda yatırım yapma yolunun açılmasını bekleyen yabancı yatırımcılara, Gönyeli’de bulunan açık hava atış poligonunu ziyaret etmeleri  çağrısında bulunduğunu savunan gazete, kuzeydeki iş insanlarının ayrıca devletin böyle bir poligona olanak tanıyan çerçeve ile muhtemel yatırım yerleri konusunda da yabancı yatırımcılara bilgi verdiğini ileri sürdü.

Habere göre, kuzeydeki iş insanları ayrıca, güneyde söz konusu sporun yapılmaması ve uluslararası temsiliyeti bulunmaması nedeniyle,  uluslararası federasyonlar aracılığıyla uluslararası müsabakaların tanınmasına ilişkin engelleri de aşabilecekleri konusunda yabancı yatırımcılara bilgi veriyor.

Limasol’daki “Meridian” otel yatırımcısı Parklane Hotels Ltd Başkanı, yatırımcı Roman Nikitin ise, yaptığı açıklamada, söz konusu yasa tasarısının Kıbrıs Cumhuriyeti Meclisi’nde geçmesi durumunda bu konuda yatırım yapmak istediğini ifade etti.

(TAK)



Benzer Haberler

6 ve 7 yaşındaki iki kız çocuğuna cinsel tacizde buluna zanlı “Sarhoştum hatırlamıyorum”

Voice Kıbrıs Haber

Yeni asgari ücret 29 bin 640 TL

TAK

Naimoğulları “Yarın daha sert geleceğiz”

TAK

Bu güzergahı kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Minareliköy’de infiale neden olan olay!

Voice Kıbrıs Haber

Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı oyçokluğuyla geçti

TAK