FeaturedKIBRIS

Kuzey Kıbrıs’ta İfade Özgürlüğü: Korunması ve Sınırlandırılması paneli düzenlendi

Global Politikalar Merkezi (GLOPOL) ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği, Birliğin Merkez Binasında “Kuzey Kıbrıs’ta İfade Özgürlüğü: Korunması ve Sınırlandırılması” isimli panel düzenledi.

Panelin açılış konuşmalarını Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı ve GLOPOL Asbaşkanı İpek Borman yaptı.

Kıbrıs Türk Barolar Birliği İnsan Hakları Komitesi Başkanı Avukat Aslı Murat’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Avukat Öncel Polili, “KKTC’de İfade Özgürlüğü ve Korunması”, Dr. Nurcan Gündüz ise “KKTC’de İfade Özgürlüğünün Ceza Hukukuyla Sınırlandırılması” konulu konuşmalar yaptı.

“KKTC’de İfade Özgürlüğünün Ceza Hukukuyla Sınırlandırılması” sunumunda Kuzey Kıbrıs’ta ifade özgürlüğünü sınırlandıran maddi ceza hukuku normlarının hangi yasalarda yer aldığı,özel hayatın ve gizliliğin korunması yasası anlatıldı. Maddi ceza hukuku ile ilgili tartışmalar üzerinde duruldu. Ayrıca ceza muhakemesi hukuku anlamında ortaya çıkan ve çıkması muhtemel sorunlarla ilgili örnekler verildi. Sunumda sorunlarla çözüm önerileri de ortaya kondu .

“KKTC’de İfade Özgürlüğü ve Korunması” sunumunda ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile KKTC mahkemelerinin ifade özgürlüğüne verdiği önem karşılaştırıldı. İfade özgürlüğünün neleri kapsadığı, neleri korumadığı aktarıldı. İfade özgürlüğünün hangi şartlarda yasa ile sınırlandığına örnekler verildi. 3’lü testin KKTC yargısında uygulanması konusu da ele alındı. Son olarak katılımcıların soru ve görüşleri alınarak konularla ilgili tartışmalar gerçekleştirildi.



Benzer Haberler

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda yarın motosiklet drag yarışı yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

YDP yeni Genel Sekreteri’ni belirledi

Voice Kıbrıs Haber

Emekliler Derneği’nde ücretsiz vücut analizi yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

Özkunt Sosyal Sigortaları göreve çağırdı

Voice Kıbrıs Haber

Zaroğlu “Bayan Holguin evine dönmelidir”

Voice Kıbrıs Haber