FeaturedKIBRIS

Kuzey Kıbrıs sporuna daha fazla destek!

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye’deki spor takımlarına  Kıbrıs Türk sporu üzerindeki izolasyon ve  ambargoların aşılması konusunda işbirliği ve desteği artırma çağrısı yaptı.

Ertuğruloğlu, “BM iyi niyet misyonu çerçevesinde sürdürülen Kıbrıs müzakere sürecinin bittiğinin açıklandığı bu yeni dönemde anavatan Türkiye spor takımlarından KKTC sporuna daha fazla destek bekliyoruz” dedi.

Ertuğruloğlu, yazılı açıklamasında, özellikle Türkiye futbol takımlarının Kuzey Kıbrıs futbol takımları ile dostluk maçı başta olmak üzere aralarındaki sportif işbirliğini artırmalarının  ambargoların kaldırılması ve ülke gençliğinin motivasyonunun artması bakımından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Ertuğruloğlu, Türkiye futbol takımları  ve diğer branşlardaki spor takımlarının, Türkiye tarafından tanınmayan  Güney Kıbrıs’ın spor  takımları ile dostluk maçı dahil uluslararası maçlara çıkarken,  Kıbrıs Türk takımları ile dostluk maçı dahi yapamamasının, Kıbrıs Türk  gençliğini ve halkı derinden yaraladığını,  güvenini sarstığını ve motivasyonu düşürdüğünü ifade etti.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber