FeaturedKIBRIS

Kuzey Kıbrıs ruhsatlı alanlarında araştırma yapacağız…

TC Enerji Bakanı Berat Albayrak, Deep Sea Metro 2 adlı derin sondaj gemisi ile Kuzey Kıbrıs’taki ruhsatlı sahalarında aramalar yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Deep Sea Metro 2 adlı derin sondaj gemisi’nin İlk görev yeri doğu Akdeniz olacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın satın aldığı Deep Sea Metro 2 adlı derin deniz sondaj gemisinin, 2017 yılının son günü 31 Aralık’ta Türkiye’ye ulaşması bekleniyor. Total ve İtalyan ENI şirketlerinin Rumlar adına doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyeti ise, önümüzdeki hafta başlıyor. Rumlara göre, Türkiye gözdağı vermek için aynı bölgede tatbikat düzenlemeye hazırlanıyor.

Doğu Akdeniz’de sondaj savaşı

Albayrak: Kuzey Kıbrıs ruhsatlı alanlarında araştırma yapacağız…

TC Enerji Bakanı Berat Albayrak, geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak sondaj gemisinin yıl sonunda geleceğini duyurmuştu.

Albayrak açıklamasında, “İki gemimiz ile sismik çalışmalarımız devam ederken, süreci tamamlanan ve yakın zamanda imzaları atılan ve bu yıl bitmeden envanterimize katacağımız ilk sondaj gemimiz ile Akdeniz’de 2018 yılında ilk derin deniz sondajını gerçekleştireceğiz. Bu birilerini rahatsız ediyor, edecek. Kimse Akdeniz’i kendi babasının denizi, kendi zenginliği sanmasın.” dedi

Türkiye olarak, gerek uluslararası hukuktan kaynaklı kendi münhasır ekonomik alanlarında, gerekse Kuzey Kıbrıs’ın ruhsatlı sahalarında bu aramaları yapmaya devam edeceklerini ifade eden Albayram “Kimse kusura bakmasın” dedi.

Doğu Akdeniz’de sondaj savaşı


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber