FeaturedKIBRIS

Kutlu Adalı Vakfı “Cinayet failleri ortaya çıkartılarak hesap vermeleri sağlanmalı”

Kutlu Adalı cinayetinin araştırılması için Meclis Araştırma Komitesi kurulmasının ardından Kutlu Adalı Vakfı’ndan açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Şu andan itibaren aile olarak bizlerin yüreğindeki sızıyı bir nebze de olsa hafifletecek şey, bu kez etkin ve gerçek bir soruşturma yürütülmesi ve cinayeti planlayıp gerçekleştiren herkesin ortaya çıkartılarak hukuk önünde hesap vermelerinin sağlanmasıdır.” denildi.

Vakıftan yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Adalı ailesi olarak 25 yıldır her geçen gün büyüyen bir acıyla yaşıyoruz. Hayatını toplumsal mücadeleye adayan babamızı, canımızı kaybetmiş olmak yüreğimizde onulmaz bir yara açtı. Ama aradan geçen bunca zamana ve her türlü girişimimize rağmen onu katledenlerden bir türlü hesap sorulmaması yaramızı daha da kanattı, acımızı büyüttü.

Kutlu Adalı cinayetinin etkin bir şekilde soruşturulmadığı hukuki olarak karara da bağlanmış açık bir gerçektir. Nitekim son günlerde, o dönemde meselenin soruşturulmaması yönünde telkinler aldıklarını açıklayan zamanın yetkilileri bu gerçeği teyit etmiş olmaktadırlar.

Bugün için ortada yeni bir durum vardır. Gerçekler eskidir ama itiraflar yenidir. Şu andan itibaren aile olarak bizlerin yüreğindeki sızıyı bir nebze de olsa hafifletecek şey, bu kez etkin ve gerçek bir soruşturma yürütülmesi ve cinayeti planlayıp gerçekleştiren herkesin ortaya çıkartılarak hukuk önünde hesap vermelerinin sağlanmasıdır. Bunun için hem KKTC’deki hem de Türkiye’deki ilgili tüm mercilere görevlerini bir kez daha hatırlatmak isteriz. Kutlu Adalı’mızı ne bize ne toplumumuza geri verebilirsiniz ama aile ve toplum vicdanında kanayan yarayı hafifletebilirsiniz.”

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA

Sefa Karahasan’ın ifadesinde dikkat çeken detaylar

Voice Kıbrıs Haber