FeaturedKIBRIS

Kutlu Adalı cinayeti dosyasında yeni gelişme

Polis Genel Müdürlüğü tarafından 1996 yılında silahlı saldırı sonucu öldürülen gazeteci-yazar Kutlu Adalı’nın ölümü ile ilgili cinayet dosyasının yeniden soruşturma ve araştırma kapsamına alındığı açıklandı.

Polis Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklamada ,Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili yurtdışındaki bir sosyal paylaşım sitesinde, konu ile ilgili bazı açıklamalar içeren paylaşımlar yer aldığı belirtildi.

Açıklamada “Bahse konu bu paylaşım ve gelişmeler çerçevesinde, Polis Genel Müdürlüğü tarafından cinayet dosyası yeniden soruşturma ve araştırma kapsamına alınmıştır. Bu maksatla Türkiye Cumhuriyeti makamlarından, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasında 25.12.1987 tarihinde imzalanan “Suçluların Geri Verilmesi, Mahkeme İlâmlarının Karşılıklı Tenfizi ve Adli Yardımlaşma Yasası” uyarınca ilgili birimden gerekli bilgi talebinde bulunulmuştur.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada , cinayet dosyası ile ilgili Polis Genel Müdürlüğünce gerekenlerin hassasiyetle yapılmaya devam edildiği, araştırma ve incelemelerin olay aydınlatılıncaya kadar elde edilecek yeni bilgiler çerçevesinde sürdürüleceği kaydedildi.

.Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Rüzgarın yer yer fırtınamsı esmesi bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (3 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber