FeaturedKIBRIS

“Kurumun menfaatlerini düşünmeden kullanabilecekleri bir genel müdür atmak istiyorlar”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Genel Müdürü Dalman Aydın BRT’de yayınlanan ’17.Saat’ programına katılarak değerlendirmelerde bulundu.

Aydın, Enerji arz güvenliğinin öneminin tüm dünyada bilindiğini kaydederek, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan protokole bağlı olarak KKTC’ye kablo ile elektrik enerjisi getirilmesinin önünün açıldığını
kaydetti.

Aydın, tek amaçlarının ülkeye yatırım yapmak ve arz güvenliğini sağlamak olduğunu vurguladı.

Bu arada Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası, tüm bölgelerdeki şalt sahaları ile Teknecik Santrali’ne polis yerleştirildiğini  iddia ederek, polis çekilmediği sürece hiçbir arızayı müdahale edilmeyeceğini açıkladı.

Dalman Aydın konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

Aydın, personelin merkezlere girebildiğini belirterek Güvenlik Güçleri’nin aldığı önlemlerin Kıb-Tek bünyesine yönelik alınan bir önlem olmadığını söyledi. Aydın, Kıb-Tek çalışanları dışındaki bir personelin girmesine izin vermemek için güvenlik güçlerin önlem aldığını söyledi.

Sendikanın yatırımlarla ilgili kendisine yönelik yaptığı eleştirilere yönelik de açıklamalarda bulunan Aydın , 2 makine ile ilgili kararın Kıb-Tek’in menfatine 4’e çıkarıldığını söyledi.

Aydın, konunun sendika tarafından başka tarafa çekildiğini kaydederek “asla Kıb-Tek in zararına yönelik bir çalışma yoktur” dedi.

Aydın, “ Kurumun menfaatlerini düşünmeden kullanabilecekleri bir genel müdür atmak istiyorlar. Ben bunlara karşı boyun eğmediğim noktasında bu şekilde saldırıya geçiyorlar ben bildiğim yolda yürüyeceğim” dedi.

Dalman Aydın, elektrik kesintilerine ilişkin bir soruyu yanıtlarken de şöyle konuştu:

Aydın, halkı enerjisiz bırakmamak için santrallerdeki tamiratların sonlaması gerekiyor diğer enerji aldığımız Kalecikteki arızalana makinenin tamirinin yapılanana kadarki sürede Güneyden enerji alıp
bu açığımızı kapatıyoruz” dedi.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber