FeaturedKIBRIS

“Kurum altın yumurtlayan bir tavuk gibidir”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili ve milletvekili adayı Hasan Taçoy, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK) değerinin bilinmesi gereken bir kurum olduğunu vurgulayarak, AKSA’ya yapılan amortisman ödemesinin derhal kaldırılması gerektiğini kaydetti. Taçoy, eğer bu yapılmıyorsa amortismanı ödenen makinaların devlete kalması gerektiğini söyledi.
Dünya genelinde yaşanan sıkıntıların KKTC halkını da etkilediğini ifade eden Taçoy, sektörler arasında farklılıklar göstermesine rağmen, tümünün temelinde ekonomik sıkıntıların yattığına işaret etti.
Hasan Taçoy basın ofisinden verilen bilgiye göre, Taçoy, konuk olduğu programda yaptığı konuşmada, yaşanan ekonomik sıkıntılara karşı yapılabileceklerin belli olduğunu belirterek, küçük ve orta ölçekli işletmelere kredi verip borçlandırarak ekstra yük getirilmesinden kaçınılması gerektiğini söyledi.
Borcun borçla ödenmesinden kaçınırken, bu işletmelerdeki çalışanların istihdamının devamının sağlanmasının da gerektiğini ifade eden Taçoy, işsizliğin artışına engel olunmasının önemine değindi.
Hasan Taçoy, işsizliğin artmasının devletin üzerindeki yükü de artıracağını ifade ederek, bunun önlenmesi için istihdamların devamını sağlayacak teşviklerin verilmesi gerektiğini kaydetti.
KIB-TEK konusuna ilişkin olarak, tüm yaptıklarının arkasında olduğunu vurgulayan Taçoy, kurumun borçlarının ödenmesi için çalışırken, devlet alacaklarında da mahsuplaşmanın yapıldığını anımsattı.
Pandemi döneminde elektriğe zam yapmak yerine indirime gittiklerine işaret eden Taçoy, kendisinden sonra görev yapan Ekonomi ve Enerji Bakanı’na eleştirilerde bulundu.  “Maalesef bir çok hatalar yapıldı ve kurumun içerisindekiler de bugün bunun farkındadır” diyen Taçoy, kurumdan nemalananlar bulunduğunu savundu. Hasan Taçoy, “kurum altın yumurtlayan bir tavuk gibidir. Ama bu kurumun değerini bilmek lazım” dedi.
Elektrik fiyatlandırılmasında hem vatandaşın, hem de kurumun gözetilmesi gerektiğine dikkat çeken Taçoy, şöyle devam etti:
“Yüzde 30 zam gerekir dendi. Yüzde 30 zammı neye göre yapacaksın be arkadaş, çık ve bana anlat. Sen bunu benim vatandaşımın cebinden alacaksın. Sen bu yüzde 30 artışı nasıl alacaksın? Bunları anlatman kaydıyla ancak bir yere varabiliriz.”
AKSA’ya yapılan amortisman ödemesinin derhal kaldırılması gerektiğine de değinen Taçoy, eğer bu yapılmıyorsa amortismanı ödenen makinaların devlete kalması gerektiğini kaydetti.


Benzer Haberler

“Kendi tarafımızdaki genişletme işini önümüzdeki haftadan itibaren başlatacağız”

TAK

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor

NTV

Kıb-Tek’e 675 TL üzeri borcu olan abonelere uyarı

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar Fed’in faizi sabit bırakma kararı sonrası karışık seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Öfke patlamalarının damar işlevini bozabileceği uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (2 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber