FeaturedKIBRIS

Kurban Bayramı bugün başladı

Dört günlük Kurban Bayramı bugün başladı. Bayram namazı, saat 06.40’da kılındı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, 10.00 ile 11.00 saatleri arasında tebrik kabul edecek. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ise saat 08:30’da Ortaköy’deki Alay Gazinosu’nda bayram tebriklerini kabul edecek.

Ulusal Birlik Partisi’nde de bugün bayramlaşma var. Saat 10.00’da partinin Köşklüçiftlik’teki Genel Merkez Binası’nda, saat 12.00’de Güzelyurt ilçe binasında, saat 13.00’te ise Lefke İlçe binasında bayramlaşma olacak.

Demokrat Parti, Kurban Bayramı’nın 1’inci günü partililerle ve vatandaşlarla bayramlaşacak. Bayramlaşma parti genel merkezinde saat 10:00’da başlayacak.

Merkezi Cezaevi’nde bulunan hükümlü ve tutuklulara, Kurban Bayramı süresince 09:00 ile 16:30 saatleri arasında, yakınları ile, önceden belirlenen programa göre açık görüş olanağı sağlanacak.Kurban Bayramı ziyareti için cezaevine gidecek ziyaretçilerin kendini tanıtıcı bir belge getirmek zorunda olduğu, ziyaretçiler tarafından getirilen yiyeceklerin ziyaret süresince tüketilecek şekilde kısıtlı olması gerektiği bildirildi.

Kurban Bayramı’nın 4 günlük tatili dolayısıyla başta Polis Genel Müdürlüğü olmak üzere kurum ve kuruluşlar önlemler aldı. Belediyeler yaptıkları duyurularla belediye birimlerindeki çalışmaların nasıl süreceğini ve ulaşılabilecek telefon numaralarını açıkladı.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu da, bayramı boyunca bakiye borç nedeniyle elektrik kesintisi yapılmayacağını ve elektrik arz güvenliği için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.
Yapılan yazılı açıklamada, tüketicilerin 600 09 60 numaralı hat ile KIB-TEK Çağrı Merkezi’ne ulaşarak bayram süresince 7/24 hizmet alabilecekleri ifade edildi.

BRT



Benzer Haberler

LTB sınırlarındaki su tahlil sonuçları temiz çıktı

Voice Kıbrıs Haber

Kalecik III Sözleşmesi hakkında hazırlanan çalışma Sayıştay Başkanlığı’na sunuldu

TAK

Son 7 yılın en büyük Güneş patlaması gerçekleşti

TAK

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalkındırma Derneği’nin genel başkanlığına Dr. Hasan Birtan getirildi

TAK

İzmir açıklarında art arda iki deprem

NTV

ABD ve Çin, yapay zeka güvenliği ve risklerini ele aldı

TAK